Un grup de infractori din Tărlungeni a strâns o avere pe munca românilor din Anglia. Ce s-a întâmplat

Un grup de infractori din Tărlungeni a strâns o avere pe munca românilor din Anglia. Ce s-a întâmplat
Un grup de infractori din Tărlungeni a strâns o avere de pe urma românilor din Anglia. Cum s-a întâmplat totul?

Un grup de infractori a profitat de ocazie și a reușit să strângă o avere pe spatele unor români din Anglia. Hoții sunt din Tărlungeni și și-au cumpărat mașini, terenuri și case cu ajutorul banilor munciți din greu de alții.

Un grup de infractori din Tărlungeni a strâns o avere: românii muncitori în Anglia au plătit pentru tot ce aveau ei

Un grup infracțional din Târlungeni exploata adulți și minori pe care îi trimitea la muncă în Anglia. Banii strânși reveneau acestora care își cumpărau mașini, terenuri și case. Recent au avut loc 15 percheziții domiciliare la Târlungeni, lângă Brașov, dar și în Marea Britanie.

În dosarul penal se află acuzații de constituire de grup infracțional organizat, trafic de persoane și trafic de minori. Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov alături de procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. au descins la 9 adrese din România, iar autoritățile din Regatul Unit au efectuat alte 6 percheziții la Londra.

„Din cercetări a reieşit că, începând cu anul 2018, în localitatea Tărlungeni din judeţul Braşov ar fi fost constituit un grup infracţional organizat, ai cărui membrii ar fi implicaţi în activităţi de racolare, transportare, cazare şi exploatare prin muncă a mai multor persoane din localitatea Tărlungeni, judeţul Braşov, pe care le-ar fi transportat pe teritoriul Marii Britanii, în vederea angajării.

Ulterior sosirii pe teritoriul Marii Britanii, acestea ar fi fost cazate în spaţii şi condiţii insalubre, agresate fizic şi obligate să presteze diferite activităţi în domeniul construcţiilor, de cele mai multe ori nefiind plătite”, a transmis comisarul de poliţie Alina Ivan, purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov.

16 persoane sunt bănuite

Conform polițiștilor brașoveni, sumele provenite din prestarea acestor activități se ridică la aproximativ 250.000 de lire sterline și ar fi fost însușite de către membrii grupării în vederea achiziționării de diverse bunuri.

Autoritățile mai spun că 16 persoane bănuite pentru săvârșirea acțiunilor vor fi conduse la sediul DIICOT Brașov în vederea audierii și dispunerii măsurilor legale ce se impun.

„În luna august 2019, a fost semnat un acord de colaborare între autorităţile judiciare din România şi cele din Marea Britanie, echipele comune de anchetă derulând o serie de activităţi specifice realizate sub coordonarea şi cu sprijinul EUROJUST. La data de 28 septembrie 2021, simultan pe teritoriul Marii Britanii (Londra) şi pe cel al României.

În judeţul Braşov, au fost efectuate 6, respectiv 9 percheziţii domiciliare, la activităţile desfăşurate pe teritoriul Marii Britanii participând şi o echipă formată din poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov şi procurori din cadrul D.I.I.C.O.T.”, arată adevărul.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI