Turiști români, sechestrați în Mexic. ”Tratați ca pe niște infractori!” O poveste uluitoare

Turiști români, sechestrați în Mexic. ”Tratați ca pe niște infractori!” O poveste uluitoare
Cezar și Alina, doi turiști români care au fost tratați ca niște infractori de autoritățile din Mexic

Doi români care au pornit cu dorințe mari pentru amintiri deosebite la drum au dat față-n față cu o dezamăgire cruntă. Cuplul a povestit cu lux de amănunte cum a fost tratat de către autoritățile din Mexic.

Turiști români, sechestrați în Mexic

Doi turiști s-au trezit dintr-un vis frumos unde călătoreau în voie pe tărâmul mult dorit direct în coșmarul vieții lor. Doi soți au vrut să ia la pas Mexicul și să vadă cu ochii lor frumusețile locului, dar s-au lovit de asprimea exacerbată a autorităților. Aceștia au fost luați pe nepusă masă de către organele de poliție, au fost interogați intensiv, privați de libertate, controlați la sânge, iar ulterior separați unul de celălalt preț de 31 de ore. Un singur telefon! De atât s-au putut folosi pentru a-și asigura familiile că sunt bine.

Cezar și Alina, tratați ca niște infractori de autoritățile din Mexic
Cezar și Alina, tratați ca niște infractori de autoritățile din Mexic

„Când ne-au invitat în spate fără să ne spună nimic ne-au dat câte o foaie să o completăm. Pe foaie erau întrebări standard. Dar atunci când ne-au așezat ne-au spus din prima că nu avem voie să ne uităm pe telefon, cu toate că trebuia să scriem care e data exactă. Atunci a început calvarul. Ne-au luat la întrebări, apoi ne-au luat într-o cameră dubioasă în spatele ghișeelor de la imigrări. Au venit multe persoane care ne-au pus aceleași întrebări. Aveam toate informațiile, dar le-am mai spus încă o dată că vrem doar să vizităm. Am scos inclusiv extrasele bancare, asigurările medicale, tot, dar au trecut rapid cu vederea”
Cezar și Alina

„Nu are legătură cu pandemia!”

Românii au fost interogați, hrăniți cu un sandwich odată la 8 ore, privați de libertate și la un moment dat au pierdut orice conexiune cu oficialii cu care schimbaseră câteva vorbe înainte, pentru că aceștia au limitat comunicarea cu ei până în stadiul în care să nu le mai spună niciun cuvânt.

„Ni s-a spus că nu putem intra în Mexic din cauza virusului. Ne-au spus să ne lăsăm toate bunurile – telefoanele, pașapoartele și biletele de avion le-au pus în sertarele lor. Ne-au luat toate drepturile și ne-au ținut separați 31 de ore. Trecea timpul, a intrat un medic să mă consulte, pe Cezar nu, iar partea cea mai dubioasă a fost că nici măcar medicul nu m-a întrebat dacă eu sunt sau nu însărcinată. În atâtea ore de stat în frig, pe ciment, puteam să pierd o eventuală sarcină. Am fost tratați ca niște prizonieri!
Cezar și Alina

Cei doi au mărturisit că nu au plecat nepregătiți la drum, astfel că atunci când s-au interesat dacă țara e deschisă au văzut că totul este în parametrii normali, fiind ieșite în relief doar restricții minime – distanțare socială, purtarea măștii de protecție, etc, cu care oricum erau obișnuiți dat fiind contextul actual.

  • „Să vă gândiți de multe ori înainte să plecați în Mexic, se poate întâmpla oricum. Și nu are legătură cu pandemia! Am mai auzit povești de acest fel cu români.”

https://www.youtube.com/watch?v=DhvgOe-B4kQ

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI