Un fost șef al fotbalului, despre refuzul lui Gică Hagi de a prelua naționala: „Vă garantez asta!” VIDEO

Un fost șef al fotbalului, despre refuzul lui Gică Hagi de a prelua naționala: „Vă garantez asta!” VIDEO
Gică Hagi a refuzat postul de selecționer din cauză că este patron al unui club din Liga 1

Gică Hagi a refuzat oferta FRF de a prelua naționala. „Regele” a motivat gestul prin incompatibilitatea între postul de selecționer și cel de acționar principal la un club din Liga 1, Farul Constanța. Reacția lui Hagi a generat opinii contradictorii printre oamenii de fotbal. Câțiva foști colegi de națională l-au criticat aspru pentru refuz, pe când alții sunt convinși că totul a fost doar o strategie a lui Răzvan Burleanu, președintele FRF, pentru a-l scoate pe Hagi „din cărți”. Un fost șef al fotbalului românesc a lămurit misterul „negocierilor” FRF – Gică Hagi.

Un fost șef al fotbalului, despre refuzul lui Gică Hagi de a prelua naționala

Un fost șef al fotbalului, despre refuzul lui Gică Hagi de a prelua naționala. FRF îi caută înlocuitor lui Mirel Rădoi pe banca tricolorilor după ce acesta a preferat să se retragă din postul de selecționer. Unul dintre cei vizați de conducătorii federației a fost Gică Hagi, antrenor, dar și patron la Farul Constanța.

Numele lui Gică Hagi este suficient pentru a deschide orice ușă în lumea fotbalului internațional. Dor anumite uși din țară par mai mereu închise pentru el. Pentru a spulbera această idee, șefii FRF l-au invitat pe Hagi la o discuție despre preluarea naționalei, ca selecționer. Una în care i-a fost propus un proiect pe 4 ani. Dar „Regele” a refuzat oferta, explicând că ar fi în incompatibilitate cu rolul său de acționr principal al unei echipe din Liga 1.

Am onorat invitația de a avea o discuție cu președintele Federației. Dar lucrurile erau clare, eu am un club, nu pot lăsa loc la multe speculații. Am stat două ore împreună, dar nu exista nicio soluție, pentru că eu sunt acționar majoritar. Chiar nu aveam cum să mă extrag acum, din această situație. Eu nu pot să creez confuzie unde mă duc, eu vreau să fie lucurile clare, proiect ambițios, obiective clare”, a declarat Gică Hagi, la Digisport.

„Vă garantez asta!”

Refuzul lui Gică Hagi a fost criticat de unii dintre foștii săi colegi din națională, ca Dănuț Lupu. Alții l-au susținut, considerând că totul a fost doar o strategie a lui Răzvan Burleanu de a lovi în liderul „Generației de Aur”, cu care nu s-a înțeles încă de la preluarea mandatului la „Casa Fotbalului”.

Mircea Sandu, fostul președinte al FRF, este și el convins că actualul șef de la FRF nu a avut niciun gând de a-l numi pe Hagi la conducerea echipei naționale.

Eu îl cunosc foarte bine pe Gică Hagi, este un tip cu foarte mult bun simț și bine crescut. El are atât de mare responsabilitate la Constanța, unde există un proiect mare. Dacă Hagi ar pleca de acolo, totul ar cădea.

Deci, el a răspuns unei invitații și sunt convins că în această discuție Hagi a ținut un discurs despre cum se organizează un proiect. Cine a avut urechi de auzit, a auzit”, a spus Mircea Sandu în cadrul emisiunii Playsport Live.

Cel supranumit, pe vremuri, „Nașul”, a mai adăugat că e convins că Hagi nu a fost dorit nicio secundă la națională și nici nu a fost vorba de vreo ofertă clară din partea federalilor.

Vă garantez că nu a fost dorit la națională. Nici nu îl doresc, nici nu îl vor. Nu s-a făcut o ofertă clară. Pentru a face o ofertă, trebuie să ai un contract”, a mai declarat Mircea Sandu în cadrul emisiunii citate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI