Un copil de 9 ani din Iași se luptă să supraviețuiască după ce s-a înecat în propria piscină. Ce spun medicii

Un copil de 9 ani din Iași se luptă să supraviețuiască după ce s-a înecat în propria piscină. Ce spun medicii
Un copil de 9 ani din Iași se luptă să supraviețuiască după ce s-a înecat în propria piscină

Un copil în vârstă de 9 ani se află în stare gravă la Terapie Intensivă din cadrul Spitalului de Pediatrei, după ce s-a înecat în propria piscină. Medicii au un pronostic rezervat, conform prof. dr. Diana Cimpoeșu, medic coordonator UPU-SMURD Iași.

Copil înecat în propria piscină

La fața locului a ajuns de urgență un echipaj SMURD, care a efectuat, timp de minute bune, procedura de resuscitare. În momentul de față, copilul trăiește, însă se află în stare gravă. Conform prof. dr. Diana Cimpoeșu, în acest weekend au fost mai multe cazuri de insolație. Cu toate acestea, cel mai grav caz a fost al fetiței care s-a înecat în piscina de acasă.

Cea mai grea intervenţie a fost la un copil în vârstă de 9 ani care s-a incecat în piscina din propria casă. Medicii au găsit-o în stop cardio respirator, a fost resuscitată vreme îndelungată de echipaj de la Terapie Intensivă Mobilă (TIM).

Ca urmare a eforturilor medicilor, s-a obţinut activitate cardiacă şi copilul a fost transportat la Spitalul de Pediatrie. Medicii au un pronostic foarte rezervat. a menţionat prof. dr. Diana Cimpoeșu, medic coordonator UPU-SMURD Iași.

Un bărbat aproape a murit după ce a fost expus razelor soarelui prea mult timp

Un bărbat din Iași a ajuns la spital după ce a fost expus un timp îndelungat la razele soarelui, potrivit prof. dr. Diana Cimpoeșu, medic coordonator UPU-SMURD Iași. Acesta are 50 de ani și este din localitatea Scheia, județul Iași. A lucrat cu ziua la o persoană din Căușești.

În momentul în care a ajuns la spital, bărbatul prezenta o temperatură corporală de 42,7 grade, fiind într-o stare comatoasă și instabil hemodinamic. A fost transferat la Spitalul de Neurochirurgie N. Oblu din Iași și se află intubat și ventilat mecanic.

Un bărbat în vârstă de 50 de ani din localitatea Scheia din judeţul Iași s-a expus la soare un timp îndelungat. Acesta lucra cu ziua la o persoană din Căușești şi prezenta o criză convulsivă.

A fost transportat iniţial la UPU din cadrul Spitalului Nicolae Oblu din Iași iar ulterior a fost transferat la UPU din cadrul Spitalului Sf. Spiridon.Acesta prezenta hipertemie cu 42,7 grade celsius, era comatos, instabil hemodinamic cu o importantă afectare renală.

A fost echilibrat din punct de vedere hemodinamic şi hidroelectrolitic în UPU. În aceste momente se află intubat şi ventilat mecanic. Pacientul este răcit. a conchis prof. dr. Diana Cimpoeșu, medic coordonator UPU-SMURD Iași pe data de 29 iulie 2021.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI