26 feb. 2024 | 17:05

Un copil de 7 ani a căzut de pe telescaunul din Straja. Reprezentanţii Salvamont şi ISU Hunedoara, de urgenţă la faţa locului

Diverse
Un copil de 7 ani a căzut de pe telescaunul din Straja. Reprezentanţii Salvamont şi ISU Hunedoara, de urgenţă la faţa locului
”La faţa locului a intervenit Salvamontul,”

Din păcate, conform autorităților, astăzi a avut loc un accident, în urma căruia un copil de 7 ani a căzut de pe telescaunul din Straja. Conform informațiilor, reprezentanţii Salvamont şi ISU Hunedoara au ajuns de urgenţă la faţa locului, preluând minorul. Citește mai departe și află detaliile.

Un copil de 7 ani a căzut de pe telescaunul din Straja

Pentru o parte din elevi a început vacanța de schi, este vorba de elevii din 14 județe. Dar, nici nu a început bine vacanța, că deja asistăm la o situație ce putea deveni ușor una dramatică. Conform administratorilor stațiunii Straja, un copil de 7 ani a căzut de pe telescaun, dar spre norocul acestuia, distanța a fost una relativ mică. Cu toate astea, reprezentanţii Salvamont şi ISU Hunedoara au ajuns de urgenţă la faţa locului, preluând minorul:

”Copilul nu a căzut direct din telescaun, a încercat să se ţină de acesta, iar cei care administrează instalaţia, au manevrat-o înapoi, astfel că minorul a căzut de la o înălţime mai mică, de 4-5 metri.”, a explicat șeful Salvamont Hunedoara, conform News.ro.

Incidentul s-a produs la una din cele 11 instalații de transport din stațiunea montană Straja, din județul Hunedoara, care urcă până la 1.870 de metri.

Vezi și: Cât costă telescaunul din Buşteni, în 2024. Românii scot bani frumoşi din buzunar dacă vor să ajungă pe Pârtia Kalinderu

Minorul a acuzat dureri ușoare, dar nu a avut complicații

În același comunicat s-a mai făcut precizarea că, deși minorul de 7 ani a căzut, distanța nu a fost una mare, astfel că la impactul cu solul nu a avut accidentări care să-i pună în pericol viața, deși acuza dureri ușoare.

Un copil de 7 ani a căzut de pe telescaunul din Straja. Reprezentanţii Salvamont şi ISU Hunedoara, de urgenţă la faţa locului

Hartă pârtii stațiunea Straja

Conform procedurilor de rigoare, reprezentanţii Salvamont şi ISU Hunedoara au preluat minorul și l-au transportat la spitalul din Lupeni, unde a fost preluat de medicii de aici.

”La faţa locului a intervenit Salvamontul, noi ne-am dus în sprijin după ce copilul a fost dus la punctul de prim ajutor al Salvamont.

Am intervenit cu o autospecială SMURD care a transportat pacientul de la Straja la spitalul din Lupeni. Copilul are 7 ani, conştient, cooperant, dar avea dureri lombare”, a declarta Lucian Morogan, purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara.

Vezi și: Tragedie în stațiunea Parâng. Turist, mort după ce a căzut din telescaun. Ce greșeală ar fi făcut bărbatul

Autoritățile au deschis o anchetă

Din fericire, mai spun reprezentanții ISU, medicii au declarat că, în afară de durerile minore, copilul este în afara oricărui pericol, dar polițiștii hunedoreni au declanșat o anchetă în acest caz. Conform acestora, ancheta va stabili care au fost cauzele producerii incidentului, urmând ca la final să se stabilească dacă există sau nu un vinovat, iar încadrarea pentru moment este vătămare din culpă.

Vezi și: Bijuteria restaurată din Bucovina pe care trebuie să o vizitezi. Cât costă biletele pentru copii și adulți

Genul acesta de accidente pot deveni fatale, mai ales că vorbim de sisteme de transport care pot ajunge la înălțimi destul de mari, iar o cădere în gol de pe un telescaun, de la o asemenea înălțime, poate duce la decesul celui implicat.

Parteneri
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi! Ce răspuns i-a dat clarvăzătoarea
Redactia.ro
Actorul legendar care a fost căsătorit cu cinci femei, dar a fost îndrăgostit toată viața de un bărbat
Click.ro
Șofer român de TIR mort în Belgia după un incident șocant: Un capac de canal aruncat de pe un pod i-a trecut prin parbriz
Digi24
Istoricul Yuval Harari, despre adevăratele intenții ale lui Putin: „Dacă este lăsat, vom vedea din ce în ce mai mulți Putini în lume”
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Locuri de muncă bine plătite, dar neocupate. De ce nu se înghesuie românii
EVZ.ro
Adevărul despre Andreea Liptak, după 12 ani! De ce a plecat din televiziune! A fost sau nu dată afară!
Spynews
Regulile pentru proprietarii de apartamente se schimbă complet. Legea va fi total obligatorie
Capital.ro
Parada planetară 2024: Data în care va avea loc fenomenul astronomic rar | Șase planete se vor alinia pe cer
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Se dau VOUCHERE de 500 de LEI! Cum pot fi ridicați BANII
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cine este Nemo, artistul elvețian care a câștigat Eurovision 2024. A spart trofeul pe scenă la câteva secunde după ce l-a primit / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro