Un copac de 10 metri din Cișmigiu a căzut peste locul de joacă al copiilor: „Fugeau și țipau!”

Un copac de 10 metri din Cișmigiu a căzut peste locul de joacă al copiilor: „Fugeau și țipau!”
ADP și Nicușor Dan se acuză reciproc, iar copacii cad în parcul Cișmigiu

Locuitorii capitalei au avut parte astăzi de un eveniment care s-ar fi putut termina tragic. În celebrul parc Cișmigiu un copac de 10 metri din Cișmigiu a căzut peste locul de joacă al copiilor. Totul s-ar  fi putut termina cu o adevărată dramă. În schimb, au fost doar daune materiale, având în vedere că a fost distrus întreg locul de joacă și o gheretă aflată în apropiere.

ADP și Nicușor Dan se acuză reciproc, iar copacii cad în parcul Cișmigiu

Ceea ce a început ca oricare altă zi în parcul Cișmigiu se putea termina astăzi cu adevărată tragedie. Celebrul parc Cișmigiu este împânzit de copaci îmbătrâniți care, conform ADP, ar fi trebuit defrișați de mami multă vreme. De altfel reprezentanții instituției spun că i-ar fi semnalat primarului general Nicușor Dan acest aspect, încă de acum doi ani.

De cealaltă parte, primarul își justifică refuzul de a defrișa acești arbori bătrâni, spunând că de la primăria se apropbă doar toaletările necesare și nimic mai mult. Și iată cum, în timp ce autoritățile dau vina una pe alta, azi am fi putut asista la o adevărată tragedie.

„Domnul primar general nu semnează avize în vederea toaletării sau defrişării copacilor care pun în pericol viaţa cetăţenilor. Cad din ce în ce mai mulţi şi e firesc să cadă atâta timp cât nu lucrăm la prevenţie.”, declară Alin Drugău, director ADP Sector 2

Cât despre primarul general, Nicușor Dan, acesta scria recent pe pagina sa de Facebok:

„Am aprobat în ultimele săptămâni doar toaletările corect justificate și am respins sute de toaletări, pe care le-am considerat neîntemeiate.

Politica de toaletări agresive, practicată în București pe perioada precedentelor administrații, a generat rezultate grave pentru mediu, a precizat Nicuşor Dan pe pagina sa de Facebook.

Un copac de 10 metri din Cișmigiu a căzut peste locul de joacă al copiilor

Astăzi, din senin, un copac de 10 metri din Cișmigiu a căzut peste locul de joacă al copiilor. Din fericire nu erau copii în zona respectivă, ci doar o gheretă, și ea veche. Copacul a căzut peste topoganele aflate în locul de joacă și peste ghereta amintită, pagubele rezumându-se la doar atatâ.

„Fugeau și țipau!”

În cădere, mai spun martorii aflați la fața locului, arborele de aproximativ 15 metri înălțime, cu rădăcina vădit putrezită, a distrus și cablurile de înaltă tensiune, polițiștii izolând imediat locul incidentului. În zona în care s-a prăbușit arborele, o zonă de joacă pentru cei mici, nu se afla nimeni la momentul incidentului.

„Eram acolo, stăteam pe o bancă. Dintr-o dată am auzit un zgomot îngrozitor. Mi-am dat seama că un arbore se prăbuşeşte.

Toţi copiii fugeau şi ţipau. Bine că nu a căzut în partea asta că s-ar fi prăbuşit peste copii. (…) Eu şi acum sunt înspăimântată. Dacă, cădea în partea asta omora copiii, spune un martor, conform Observator.

Cu toate că martorii au declarat că respecxtivul copac era îmbătrânit și cu rădăcina putredă, reprezentanții ADP sector 2 declară că acesta era verde și că nu ar fi existat semne că s-ar putea prăbuși.