Un consilier PSD riscă să fie cercetat pentru un conflict de interese, după ce a încasat bani de la o companie de mentenanță avioane

Un consilier PSD riscă să fie cercetat pentru un conflict de interese, după ce a încasat bani de la o companie de mentenanță avioane
Consilier cercetat pentru conflict de interese

Un consilier județean PSD poate fi cercetat pentru conflict de interese și incompatibilitate. În anul 2017, Cristian Stanciu a votat proiectul pentru concesionarea unui teren la Aeroportul Internațional Iași, beneficiară fiind firma Aerostar SA, iar în tot acesta timp, politicianul încasa dividende de la firmă.

Consilier cercetat pentru conflict de interese

Declarația de avere a consilierului județean PSD este incompletă, deoarece nu a precizat sumele încasate din acțiunile deținute la compania Aerostar SA din Bacău. Firma a încheiat un contract cu Consiliul Județean Iași pentru concesionarea unei suprafețe de 16.000 mp în arealul Aeroportului Național Iași.

În anul 2017, compania a cerut CJ Iași să avizeze concesionarea terenului pe o perioadă de 49 de ani. Pe acest teren ar fi trebuit să fie amenajat un hangar pentru mentenanța avioanelor, iar pentru acest lucru era nevoie de votul Consiliului Județean.

Pe data de 20 ianuarie 2017, proiectul de hotărâre a fost votat, tot atunci când în plen a fost prezent și Cristian Stanciu, iar proiectul a fost votat în unanimitate. În acea perioada, consilierul încasa dividende de la compania Aerostar, însă acest lucru nu a fost făcut public în declarațiile de avere.

În septembrie 2017 a fost semnat contractul cu Aerostar, iar hangarul pentru mentenanța avioanelor de tip Boeing 737 și Airbus 320 deținute de companiile care operează mai multe zboruri la Iași a fost construit.

Consilierul județean spune că nu a încasat niciun ban

Cristian Stanciu a precizat că nu are nicio relație cu compania din Bacău și că nu a încasat niciun ban. Consilierul județean poate fi anchetat de către Agenția Națională de Integritate pentru conflict de interese și incompatibilitate.

„Nu cunosc. Să fie certificate de investitor… Sunt foarte vechi, de acum 20 de ani. Nu am încasat niciun ban”, a declarat Cristian Stanciu, consilier județean PSD.

Directorul Aerostar, Grigore Filip, a declarat că nu îl cunoaște pe Cristian Stanciu și că oricine poate cumpăra acțiuni de pe Bursa de Valori București.

„Este o societate publică, există câteva mii de acționari. Vă garantez că nu este un acționar semnificativ. Oricine poate cumpăra acțiuni de la bursă și să vândă, indiferent cum îl cheamă. Poate fi și Președintele României! Este altceva când deține cineva controlul. Nu acordăm acțiuni gratuite.

Nu-l cunosc pe domnul acesta, este un acționar de portofoliu, acesta este mecanismul bursei. Oricine poate să aibă acțiuni. Anul acesta, acțiunile de la Aerostar s-au dublat. Peste 85 la sută sunt în posesia marilor acționari, care nu cumpără, nu vând. Aerostar are 152 de milioane de acțiuni emise”, a declarat directorul Grigore Filip pentru „BZI”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI