Un bărbat evadat din închisoare acum 50 de ani a fost prins recent. Surpriza e de către cine

Un evadat a fost capturat după 50 de ani

Un bărbat care a reușit să fugă din închisoare s-a bucurat de libertate timp de nu mai puțin de 50 de ani, până săptămâna trecută, când a fost prins chiar de polițistul pe care acesta l-a împucat și pentru care a fost condamnat la închisoare.

Un evadat a fost capturat după 50 de ani

Evadatul a fost capturat în urmă cu o săptămână în New Mexico după ce a fost descoperit chiar de ofiţerul de poliţie pe care l-a împuşcat. Luis Archuleta, 77 de ani, a fost condamnat în 1973 pentru că a împuscat un ofiţer de poliţie. El a reuşit să scape un an mai târziu, iar de atunci victima sa, Daril Cinquanta, de la poliţia din Denver, nu a încetat să-l caute, chiar şi după ce a fost nevoit să iasă la pensie.

”Savurez cu bucurie faptul că l-am prins”, a spus fostul ofiţer de poliţie Daril Cinquanta, care i-a luat urma după un pont telefonic primit în această vară. Cum a primit informația, acesta a informat FBI-ul, iar poliţia, împreună cu o echipă SWAT, l-a arestat la locuinţa sa din Española, New Mexico, unde s-a ascuns timp de patru decenii.

Un evadat a fost capturat după 50 de ani
Un evadat a fost capturat după 50 de ani

Polițistul împușcat în stomac l-a căutat pe agresorul său timp de 50 de ani

Archuleta a scăpat dintr-o închisoare din Colorado în 1974, la un an după ce a fost condamnat, iar în 1977 a fost declarat fugar de către forţele federale. „Mi-ar plăcea să stau de vorbă cu el”, a spus fostul ofiţer care a primit un glonț în stomac de la cel pe care l-a căutat după aceea timp de 50 de ani, relatează NBC News.

După ce a fost alertată poliția, pe data de 30 iunie, instanţa din Colorado a reemis mandatul de arestare care expirase din 2018, a transmis FBI. Motivul emiterii a fost: fugă în vederea evitării pedepsei şi evadare din închisoare.

Când a fost capturat de polițiști, Archuleta era căsătorit şi locuia de patru decenii în Española sub numele de Ramon Montoya. Soţia sa a suferit un șoc, deoarece nu ştia că acesta este fugar. Bărbatul îşi va ispăşi pedeapsa în închisoarea din care a evadat.

„Suntem recunoscători partenerilor noştri federali care ne-au ajutat să-l readucem pe Archuleta în Colorado pentru a-şi ispăşi sentinţa pentru această infracţiune severă. Sperăm ca arestarea sa să-i aducă linişte victimei sale”, a transmis directorul executiv al Departamentului Corecţional al închisorii din Colorado.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI