Lider al grupării teroriste Stat Islamic, capturat de forțele speciale. Imaginile au fost publicate. VIDEO

Liderul filialei din Yemen a grupării teroriste ISIS a fost capturat

Liderul filialei din Yemen a grupării teroriste Stat Islamic (ISIS) a fost capturat de forțele speciale saudite și yemenite. Abu Osama al-Muhajir a fost prins, alături de alți membri ai rețelei teroriste, în timpul unui raid asupra unei case care se afla de mai multă vreme sub supraveghere, se arată într-un comunicat emis de autoritățile din Arabia Saudită.

Liderul filialei din Yemen a grupării teroriste ISIS a fost capturat

Un purtător de cuvânt de-ai coaliţiei internaţionale coordonată de Arabia Saudită a dezvăluit că operațiunea derulată pe data de 3 iunie 2019 a durat doar 10 minute și a avut ca rezultat mai multe arestări. Este vorba despre Abu Osama al-Muhajir, liderul filialei din Yemen a grupării teroriste Stat Islamic, de coordonatorul financiar și despre alți membri ale căror identități nu au fost făcute publice.

În comunicat nu s-a specificat unde sunt ținuți teroriștii capturați în urma raidului din data de 3 iunie. De asemenea, nu s-a precizat de ce coaliția internațională coordonată de Arabia Saudită a anunțat atât de tâziu capturarea liderului filialei din Yemen a grupării teroriste ISIS.

Liderii din Yemen au declarat că raidul a avut loc în districtul Mahfad, unde își au sediile grupările ISIS și Al-Qaeda (sudul provinciei Abyan din Yemen). Aceștia nici măcar nu și-au dezvăluit identitatea agențiilor de presă pentru care au făcut dezvăluirile, dar au promis că vor reveni cu detalii pe măsură ce ancheta va înainta.

Filiala din Yemen a grupării Stat Islamic a fost stabilită la începutul lui 2014. Patru luni mai târziu, saudiții au invadat țara pentru a ajuta Guvernul yemenit recunoscut internațional, după ce rebelii Houthi au preluat capitala Sanaa. De atunci, teroriștii au lansat numeroase atacuri în urma cărora sute de persoane și-au pierdut viața.

Armata saudită a anunțat că a reușit să captureze liderul grupării fără să rănească femeile și copiii care se aflau în casă în timpul raidului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI