Un bărbat din Sibiu se relaxa la promenadă, chiar dacă este infectat cu Covid-19: „Nimeni nu mă poate ţine închis în casă”

Un bărbat din Sibiu se relaxa la promenadă, chiar dacă este infectat cu Covid-19: „Nimeni nu mă poate ţine închis în casă”
Un bărbat din Sibiu se relaxa la promenadă, chiar dacă este infectat cu Covid-19

Un bărbat a ieșit din casă să se plimbe prin oraș, cu toate că este infectat cu noul coronavirus. Acesta are 32 de ani și a fost prins două zile consecutiv în public. Căutat acasă, acesta a fost de negăsit.

Infectat cu COVID pe străzi

Un bărbat din Sibiu a ajuns în atenție mass-media, dar și a autorităților, după ce în loc să stea acasă să se vindece de COVID, a decis să se plimbe pe străzi. În acest fel, restul oamenilor din jurul său au fost supuși riscului de a se îmbolnăvi. În special cei care au intrat în contact direct cu el.

Pe 6 aprilie, a fost amendat cu 4.000 de lei de către un echipaj al Poliției Cisnădie. De asemenea, a doua zi, pe 7 aprilie, i s-a întocmit dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Bărbatul a fost surprins de un filtru de poliție instituit la una dintre ieșirile din oraș. Acesta era la volanul unei mașini, încercând să ajungă pe DN 1.

Pe 8 aprilie, polițiștii s-au deplasat la domiciliul acestuia pentru verificări. Ajunși la fața locului, aceștia au constatat că bărbatul nu este acasă. De fiecare când a fost prins, le-a spus clar organelor de ordine că: „Nimeni nu mă poate ține închis în casă”.

Bărbatul ar fi părăsit locuința pentru a se interna

Iubita acestuia a declarat că bărbatul a părăsit locuința pentru a se interna în spital. Singura problemă este că polițiștii au verificat acest lucru, iar această variantă nu s-a dovedit a fi adevărată nici de data aceasta.

„La data de 8 aprilie, în jurul orei 12:45, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Cisnădie au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurii izolării de către localnicul în vârstă de 32 de ani, pe numele căruia, la data de 7 aprilie, s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Sibiu, Elena Werner.

Din acest motiv, bărbatul s-a mai ales cu încă un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Se așteaptă clarificări privind măsurile ce se vor impune într-o asemenea situație. Există șanse ca tânărul să fi ieșit deja din Cisnădie. Orașul se află în carantină din cauza numărului ridicat de infectări.

„La adresa declarată a fost găsită concubina acestuia care a declarat poliţiştilor că bărbatul a părăsit locuinţa pentru a se deplasa la Spitalul Orăşenesc Cisnădie, aspect care, în urma verificărilor efectuate, nu s-a confirmat. În aceste condiţii, pe numele bărbatului s-a deschis un nou dosar de cercetare penală care vizează săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor”, a declarat aceeași sursă.