Un bărbat din Olt a fost arestat, după ce a încălcat ordinul de protecție. Fosta concubină l-a reclamat la Poliție

Un bărbat din Olt a fost arestat, după ce a încălcat ordinul de protecție. Fosta concubină l-a reclamat la Poliție
Un bărbat din Olt a fost arestat, după ce a încălcat ordinul de protecție. Fosta concubină l-a reclamat la Poliție

Un bărbat din Olt a fost arestat de către polițiști, după ce încălcase un ordin de protecție. Cea care l-a reclamat Poliției este chiar fosta concubină. Instanța i-a interzis acestuia să se apropie la mai puțin de 100 de metri de ea.

Arestat pentru că a încălcat ordinul de protecție

Ordinul de protecție pe numele bărbatului a fost emis la sfârșitul lunii iulie a acestui an, la solicitarea femeii care locuiește în municipiul Caracal. Fostul concubin al acesteia a continuat să o hărțuiască. Femeia era deseori urmărită la domiciliu, dar și la serviciu.

„La data de 16 septembrie a.c., o femeie din municipiul Caracal a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, cu privire la faptul că un bărbat de 42 de ani, din comuna Deveselu, nu ar fi respectat ordinul de protecţie emis împotriva sa. În urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Caracal, aceştia au constatat faptul că bărbatul de 42 de ani, din comuna Deveselu, nu ar fi  respectat ordinul de protecţie, emis de Judecătoria Caracal la data de 28 iulie a.c., pentru o perioadă de 6 luni de zile, prin care era obligat să păstreze o distanţă minimă de 100 de metri faţă de femeia reclamantă. De asemenea, bărbatul este bănuit că ar fi urmărit în repetate rânduri persoana vătămată, atât la domiciliul său, cât şi la locul de muncă, provocându-i acesteia o stare de temere“, au comunicat reprezentanţii IPJ Olt.

Astfel de cazuri sunt foarte des întâlnite

La patru zile după ce femeia a depus plângere, pe numele bărbatului reclamat, oamenii legii au emis o Ordonanță de Reținere pentru 24 de ore. Ca urmare, acesta a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt. A doua zi, bărbatul a fost arestat preventiv.

Din păcate, cazul nu este singular. În ziua în care acest bărbat a fost arestat preventiv, un altul, din localitatea Dobrosloveni, era reținut pentru lipsire de libertate. De asemenea, și acesta fusese arestat pentru încălcarea ordinului de protecție.

Bărbatul s-a întâlnit cu fosta concubină și a forțat-o să intre în autoturismul său. Pe urmele sale au pornit peste 100 de polițiști. În cele din urmă, autoturismul a fost oprit. În autoturism se afla bărbatul, alături de concubină. Acesta a fost imobilizat și dus la audieri.

Mai mulți bărbați care au fost reclamați pentru încărcarea ordinelor de protecție au fost reținuți după ce victimele au depus plângere. De exemplu, în Caracal, un bărbat a dat foc covorașului de la intrarea în locuința unei femei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI