Un bărbat din Iaşi, obligat de judecători să-i ceară scuze fostei soţii pe Facebook. Cum s-a întâmplat asta

Un bărbat din Iaşi, obligat de judecători să-i ceară scuze fostei soţii pe Facebook. Cum s-a întâmplat asta
Bărbat obligat să-și ceară scuze față de soția sa, pe Facebook

Un bărbat din Iași a fost obligat de judecători să-și ceară scuze public fața de fosta soție și să-i plătească 1.000 de euro ca despăgubiri morale, după ce acesta a intrat pe conturile ei de rețele de socializare și a trimis fotografii și filme indecente în numele ei.

Judecătorii l-au obligat să-i ceară scuze pe Facebook fostei soții

Cei doi se aflau în divorț în urmă cu trei ani. În anul 2018, femeia a aflat de la operatorul de telefonie mobilă că telefonul pe care îl folosea a fost trecut de pe cartelă prepay pe abonament. Operațiunea a fost făcut de către soțul ei, la acea vreme. După acest transfer, femeia nu a mai avut acces la numărul de telefon.

Ieșeanca a mers în instanță și l-a reclamat pe bărbat că a intrat pe conturile ei personale de Facebook și WhatsApp, trimițând mesaje, filme și fotografii indecente în numele ei, pentru a o denigra și de a o prezenta ca pe o femeie de moravuri ușoare, scrie Ziarul de Iași.

Rudele femeii au întrebat-o de ce postează asemenea fotografii, moment în care ea nu știa ce să răspundă, deoarece nu știa despre ce este vorba. Așa a și aflat de ce făcea soțul ei. Ajunsă în instanță, femeia a cerut să-l oblige pe soțul ei să înceteze încălcarea drepturilor sale la onoare, imagine și viață privată, cât și plata a 100.000 de euro daune morale.

Ce a declarat soțul

Ajuns la tribunal, bărbatul a negat acuzațiile și spune că nu ar fi accesat conturile personale ale femeii și nu ar fi trimis clipurile indecente cu ea altor persoane. A recunoscut doar faptul că a trecut numărul de telefon de pe cartelă pe abonament. Acesta a mai precizat că acel cont de Facebook era unul comun, la care avea acces și fosta soție.

Potrivit procurorilor, expertiza dispusă în instanță nu a putut stabili cu certitudine că fostul soț a fost cel care a trimis mesajele, fotografiile și videoclipurile, deoarece datele referitoare la locul unde sunt trimise acestea sunt stocate doar timp de jumătate de an.

Cu toate acestea, cu ajutorul declarațiilor martorilor, judecătorii au ajuns la concluzia că cele spuse de femeie sunt adevărate, iar singura persoană care ar fi putut folosi numărul respectiv de telefon este soțul ei. Prin urmare, bărbatul trebuie acum să-i plătească fostei soții 1.000 de euro daune morale și să-și ceară scuze public pe contul său de Facebook

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI