Novak Djokovic, contrat dur de australieni. Cum au răspuns acuzațiilor de șantaj lansate de tatăl campionului sârb

Novak Djokovic, contrat dur de australieni. Cum au răspuns acuzațiilor de șantaj lansate de tatăl campionului sârb
Novak Djokovic riscă să nu poată participa la Australian Open și să rateze șansa de a câștiga cel de-al 21-lea Grand Slam din carieră

Novak Djokovic, contrat dur de australieni. Marele campion sârb este un înverșunat oponent al obligativității vaccinării anti-Covid 19. În perspectiva ediției 2022 a Australian Open, tatăl liderului mondial, Srdjan Djokovic, a declarat la un post tv din Serbia că fiul său se consideră șantajat de organizatorii care au impus vaccinarea anti-Covid ca fiind o condiție pentru participare. Răspunsul autorităților din continentul de la Antipozi nu a întârziat să apară.

Novak Djokovic, contrat dur de australieni

Novak Djokovic, contrat dur de australieni. Numărul 1 ATP se apropie de un moment de răscruce. El trebuie să se decidă dacă va dezvălui că este vaccinat sau va prefera să boicoteze Australian Open. Primul turneu de Grans Slam al anului va avea loc între 17-30 ianuarie. Organizatorii au impus vaccinarea cu schema completă drept condiție pentru participarea jucătorilor la competiție.

Novak Djokovic este cunoscut ca un opozant al obligativității vaccinării contra temutului virus. El a evitat până acum, în schimb, să dezvăluie dacă, de fapt, este vaccinat sau nu. Discursul său s-a îndreptat strict către principiul obligativității. Acum, însă, campionul sârb cu 20 de Grand Slamuri în palmaresc, va trebui să ia o decizie.

Djokovic a câștigat de 9 ori Australian Open, pe care-l consideră turneul său preferat. Mai mult, el ar avea ocazia să triunfe în cel de-al 21-lea Grand Slam și să-i depășească pe Rafa Nadal și Roger Federer, care ar rămâne cu 20. Nole ar deveni cel mai titrat jucător din istorie în materie de Mari Șlemuri.

Cum au răspuns acuzațiilor de șantaj lansate de tatăl campionului sârb

Tatăl lui Novak Djokovic, Srdjan Djokovic, a declarat recent la un post tv din Serbia că fiul său se consideră șantajat de organizatorii care au impus vaccinarea anti-Covid ca fiind o condiție pentru participarea la Australian Open.

Nimeni nu are dreptul să pătrundă în intimitatea noastră. Având în vedere șantajul și condițiile impuse, probabil că Novak nu va participa. Nici eu nu aș face treaba asta. Nu cred că va merge, în condițiile actuale, cu acest șantaj evident”, a spus Srdjan Djokovic, conform Agerpres.

Tatăl marelui campion a mai declarat că Novak și-ar dori din tot sufletul să joace la Australian Open, dar în condițiile date, aproape sigur va alege să nu participe. Acesta a mai adăugat că nici el nu știe dacă fiul său s-a vaccinat sau nu. Marele campion sârb a fost infectat cu coronavirus în iunie 2020, dar a făcut o formă asimptomatică a bolii. Conform BBC, aproximativ 80 % dintre jucătorii și jucătoarele din circuitul mondial sunt vaccinați contra Covid-19.

În replică, Martin Pakula, ministrul sporturilor din statul australian Victoria, a respins acuzaţiile de şantaj formulate de tatăl lui Novak Djokovic privind vaccinarea obligatorie a jucătorilor pentru a participa la Australian Open 2022. Conform Sky Sports, Pakula a declarat că este vorba de o problemă de responsabilitate din partea jucătorilor și de protejare a locuitorilor statului Victoria, a cărui capitală este Melbourne, gazda marelui turneu.

Dacă eşti un tenisman străin sau orice sportiv străin, este o problemă de responsabilitate vizavi de comunitatea care vă primeşte. Din acest motiv noi am cerut starurilor internaţionale ale tenisului să se conformeze aceloraşi reguli ca locuitorii din statul Victoria. Nu este vorba de un şantaj, este vorba de a asigura comunitatea de locuitori ai statului că este protejată”, a declarat Martin Pakula, conform sursei citate.

Sursa foto: Facebook/Novak Djokovic

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI