04 mart. 2021 | 18:58

Doi bărbați au murit după ce s-au vaccinat anti-covid-19. Ce spun autoritățile despre cazuri

Știri generale
Doi bărbați au murit după ce s-au vaccinat anti-covid-19. Ce spun autoritățile despre cazuri
Ce s-a intamplat in acest caz

Bărbatul în vârstă de 45 de ani nu avea probleme cronice de sănătate, însă la numai patru ore de la vaccinare, el și-a pierdut cunoștința. A fost internat în spital, însă seara a fost externat pe propria răspundere. A doua zi însă, bărbatul de 45 de ani a murit. Potrivit medicului de familie al bărbatului, el era în evidență cu dislipidemie, adică colesterol mărit, dar și cu valori crescute ale tensiunii.

Un bărbat de 45 de ani a murit după vaccinare

Decesul bărbatului a fost raportat de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Argeș, iar Comitetul de coordonare a vaccinării a transmis azi mai multe precizări despre acest caz.

Astfel, în cursul zilei de 2 martie, bărbatul în vârstă de 45 de ani s-a prezentat, potrivit programării în platforma electronică, ca să i se administreze prima doza de vaccin produs de Pfizer/BioNTech, într-un centru de vaccinare din Mioveni, județul Argeș. În urma triajului medical și a examenului clinic de specialitate realizate de către personalul vaccinator, nu s-au indicat probleme cronice de sănătate. Potrivit procedurii, după ce i s-a administrat doza de vaccin, acesta a rămas în spațiul de supraveghere postvaccinală, fără să prezinte simptomatologie, părăsind apoi centrul de vaccinare.

Potrivit datelor oferite către CNCAV, după patru ore de la administrarea vaccinului, bărbatul a fost adus cu ambulanța la Primiri Urgențe din spitalul Orășenesc Mioveni, ca urmare a unui episod de pierdere a conștienței, episod suferit la domiciliul acestuia.

Astfel, la sosirea în unitatea medicală, pacientul prezenta o stare generală bună, fără a prezenta traumatisme. După investigațiile specifice complexe, el a rămas sub supraveghere medicală, dar în seara aceleiași zile, acesta a solicitat externarea pe propria răspundere, contrar avizului medical. În dimineața zilei de 3 martie, medicii de la Ambulanță, solicitați de familia bărbatului, au declarat decesul bărbatului, la domiciliu. În prezent, DSP Argeș a sesizat autoritățile competente pentru efectuarea procedurilor specifice în vederea stabilirii cauzelor decesului. Potrivit medicului său de familie, persoana în cauză se afla în evidență cu dislipidemie (colestrerol mărit) și valori de tensiune crescute.

Un bărbat de 47 de ani a murit a doua zi după vaccinare

Numele lui este Ion Barbu și era angajat la Sistemul de Gospodărire al Apelor (SGA) Gorj. Bărbatul în vârstă de 47 de ani a murit a doua zi după ce s-a vaccinat cu prima doză, adică pe 1 martie 2021. I s-a făcut rău luni dimineață, la scurt timp după ce a ajuns la locul de muncă. Acesta a decedat în urma unui stop cardio-respirator. Bărbatul era frate cu un cunoscut medic oftalmolog din Târgu Jiu.

”Cam după un sfert de oră de când a venit la serviciu i s-a făcut rău. Imediat, colegii au sunat la 112 şi cred că în doar 10 minute a venit un echipaj de la ambulanţă şi i s-a acordat asistenţă medicală. Din păcate nu s-a mai putut face nimic.

Ştiu că în urmă cu o zi se vaccinase împotriva coronavirsului. Nu avea o suferinţă. Ştiu că a avut în urmă cu mai mulţi ani o boală de plămâni. Avea un organism slăbit, pentru că nu se îngrijea de sănătatea lui“, a precizat un coleg de serviciu, conform Adevărul.ro.

„Persoanei i s-au aplicat manevrele de resuscitare atât în ambulanţă, cât şi în unitatea de primiri urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu Jiu, iar în seara aceleaşi zile, în jurul orei 21.00, s-a declarat decesul pacientului.

Investigaţiile medicale efectuate în cadrul Secţiei Anestezie – Terapie Intensivă din SJU Târgu Jiu au evidenţiat modificări caracteristice unui infarct miocardic acut întins”, adaugă reprezentanţii Comitetului naţional de coordonare a vaccinării.

Bilanț cazuri coronavirus în România

Bilanțul zilei de joi, 4 martie 2021 va fi actualizat după ora 13.00. Însă până miercuri, 3 martie 2021, pe teritoriul României, au fost confirmate 812.318 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

De asemenea, 746.779 de pacienți au fost declarați vindecați. Până miercuri, 20.586 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. In intervalul 02.03.2021 (10:00) – 03.03.2021 (10:00) au fost raportate 77 de decese (40 bărbați și 37 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Boala care se întinde pe tot globul. Jumătate din populație e în pericol
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Capital.ro
Situația în care șoferii care produc un accident rutier pot pleca de la locul faptei | Momentul când trebuie raportat un accident
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VEȘTI bune de la Guvern. Cine beneficiază de PENSIE înainte de termen
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro