11 nov. 2024 | 13:32

Un bărbat care a zburat cu 170 de companii aeriene dezvăluie metoda puțin cunoscută de a evita anulările de zbor

Utile
Un bărbat care a zburat cu 170 de companii aeriene dezvăluie metoda puțin cunoscută de a evita anulările de zbor
Un bărbat care a zburat cu 170 de companii aeriene dezvăluie metoda puțin cunoscută de a evita anulările de zbor

Indy Nelson, un călător de doar 29 de ani, care a zburat cu peste 170 de companii aeriene, a descoperit o metodă neobișnuită pentru a evita anulările de zboruri. El a reușit performanța de a călători în toate țările lumii până la această vârstă, stabilind un record mondial pentru cel mai tânăr și rapid călător care a bifat această realizare. Pe parcursul celor 539 de zile de aventuri globale, Indy a rezervat peste 500 de zboruri, dintre care doar două au fost anulate.

Secretul pentru a nu avea parte de zboruri anulate

Indy a dezvăluit, într-un interviu pentru The Sun, trucul la care apelează pentru a nu avea parte de anulări de zboruri. Tânărul spune că întotdeauna alege zborurile de dimineață. Acestea sunt mult mai puțin susceptibile de anulări sau întârzieri decât zborurile din a doua parte a zilei, care pot fi influențate de anumite probleme apărute pe parcurs. Zborurile de dimineață pleacă de obicei la timp și sunt mai puțin afectate de eventualele întârzieri care apar în lanț în cursul zilei.

Un studiu din 2023 realizat de Departamentul de Transport al Statelor Unite confirmă teoria lui Indy. Conform studiului, peste 80% dintre avioanele programate să decoleze între orele 6 și 9 dimineața reușesc să plece la timp, comparativ cu mai puțin de 60% dintre zborurile de seară, care au loc între orele 18 și 21. Acest fenomen poate fi explicat prin faptul că problemele întâmpinate pe parcursul zilei se pot cumula, iar zborurile programate mai târziu sunt adesea afectate.

De asemenea, avioanele care zboară dimineața sunt de obicei primele pregătite pentru decolare, iar echipajul este odihnit și gata să înceapă o nouă zi de lucru fără problemele care pot apărea la sfârșitul unei zile aglomerate. Astfel, prin rezervarea zborurilor matinale, călătorii pot avea mai multă siguranță că nu vor întârzia sau că zborurile nu vor fi anulate din cauza altor probleme operaționale.

Indy a început să călătorească în mod serios după ce a participat ca voluntar într-o tabără pentru refugiații sirieni din Grecia. După această experiență, el și-a planificat o vacanță neconvențională în Coreea de Nord, o țară extrem de restrictivă pentru turiști. În călătoria sa în Coreea de Nord, a realizat că își dorește să devină cea mai tânără persoană care vizitează toate țările lumii, având un record de doborât: la acel moment, deținătorul recordului era cu doi ani mai în vârstă decât el.

Un sfat util pentru toți călătorii

Pentru a-și susține călătoriile, Indy a luat un împrumut de 80.000 de dolari, o sumă considerabilă, dar pe care a văzut-o ca pe o investiție în propria pasiune. De atunci, el a explorat numeroase destinații îndepărtate și chiar zone de conflict, cum ar fi liniile frontului din Irak. Indy afirmă că provocările de care a avut parte l-au ajutat să învețe să gestioneze situații dificile și să-și dezvolte abilitatea de a face față oricăror probleme.

”Cel mai bun mod de a învăța cum să rezolvi cele mai dificile situații este să fii expus la ele – mai ales la cele pe care nici nu ți le-ai fi putut imagina”, spune el, potrivit sursei citate.

Metoda lui Indy de a rezerva zboruri matinale s-a dovedit a fi extrem de eficientă în evitarea anulărilor, iar exemplul său este un sfat util pentru cei care vor să-și minimizeze riscurile în timpul călătoriilor. În plus, recomandarea este susținută de cercetările recente și poate ajuta oricărui călător să își îmbunătățească experiențele de zbor, evitând întârzierile și problemele logistice.

Pe lângă acest sfat, cercetările realizate de Which? arată că pentru o experiență mai confortabilă în avion, scaunele cu mai mult spațiu pentru picioare sunt în general cele din apropierea ieșirilor de urgență, un alt detaliu pe care pasionații de călătorii îl pot folosi în planificarea zborurilor lor.

 

Parteneri
Ce s-a descoperit la autopsia lui Silviu Prigoană. Cauza reală a morții milionarului
Redactia.ro
Primele detalii despre înmormântarea lui Silviu Prigoană. Gabriela Lucuțar, „Regina Întunericului”: „Mi-a lăsat o listă de dorințe”. L-a văzut, după deces: „Are un chip luminos, a murit liniștit”
Click.ro
Care a fost cauza morții lui Silviu Prigoană. Ce au descoperit medicii legiști
Digi24
Imagini NEMAIVĂZUTE cu Monica Tatoiu! Cum arăta pe vremea când se iubea cu Florin Călinescu
Vocea.biz
Anamaria Prodan i-a cerut iertare lui Reghecampf, după moartea lui Silviu Prigoană: 'Am pus mâna pe telefon şi i-am scris'. Ce răspuns a primit impresara de la fostul soț
Unica.ro
„Plan ascuns de austeritate” la Guvern. Acuzații extrem de îngrijorătoare
EVZ.ro
”Abia aștept să-mi văd toate neamurile moarte”. Declarațiile terifiante făcute de Silviu Prigoană, cu doar trei luni înainte să-și piardă viața. Era în scandal uriaș cu frații săi și nepoții
Spynews
S-a stins o legendă a muzicii. Marele artist a plecat dintre noi. Era cel mai respectat și iubit
Capital.ro
Silviu Prigoană, 8 căsnicii, 4 soții, 6 divorțuri. Prima soție l-a lăsat văduv, iar ultima i-a adus liniștea, până când moartea i-a despărțit. Cine sunt femeile care i-au marcat viața
Avantaje
TESTAMENTUL lui PRIGOANĂ. Cine nu va primi niciun ban
Mediaflux
Breaking News! A fost stabilită cauza morții lui Silviu Prigoană. Ce au descoperit medicii legiști
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cine este văduva lui Silviu Prigoană. Mihaela este mai tânără cu 15 ani decât regretatul om de afaceri
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro