Cu toții am auzit că pizza e extrem de gustoasă, dar nesănătoasă. Un experiment a arătat cum stau lucrurile de fapt. C s-a întâmplat cu un bărbat care a mâncat pizza preț de o lună? Părerea unui specialist
Pizza e unul din preparatele iubite de toate lumea. Indiferent de formele în care o mănânci, e extraordinară, rapidă și pe placul tuturor. Desigur că e în aceași măsură și unul din alimentele controversate când vine vorba de siluetă tocmai din cauza blatului și a ingredientelor multe pe care le conține. Un specialist atrage atenția asupra mâncării italienești, iar cei care au un stil sedentar de viață trebuie să fie atenți. Un bărbat a făcut un experiment deosebit în care a mâncat foarte multă pizza preț de o lună, dar în timpul acesta a făcut și sport. Alimentația nesănătoasă sau mai greoaie e potrivită doar unul stil de viață în care e inclusă mișcarea, care echilibrează tot. O opțiune deosebită și bună la gust ar fi pizza cu mai puține ingredinte, pe care le-a consumat și acesta, care se bazează mai puțin pe aluatul pufos iubit de toată lumea.
Rețetă de blat de pizza cu conopidă – alegerea sănătoasă
700g conopidă (cântărită după ce a fost curățată și tăiată în florete)
1 ou
40g parmezan + 1 lingură pentru presărat pe marginea crustei
1 linguriță oregano uscat
1 linguriță piper
1/2 linguriță sare
câteva frunze de busuioc proaspăt
3-4 linguri sos de roșii
1 cățel de usturoi
5 felii de mozzarella
„Consum pizza. Este o mâncare atât de nevinovată. Am înţeles săptămâna trecută că a fost ziua mondială a sandwich-ului, şi chiar mă gândeam că sandwich-ul este un fel de pizza mai săracă. În pizza avem multă pâine. Este săţioasă, hrănitor, este la îndemâna oricui. Şi până la urmă ce avem? O bucată de aluat pe care punem nişte brânză şi câteva, atenţie, bucăţi de şunculiţă. Despre cât se consumă, trebuie să spună silueta fiecăruia, şi aş spune apoi gradul de sedentarism. Pentru că ce avem acolo – un amestec de grăsime cu făină, care este de uşor să fie transformat în depozite de grăsime şi în kilograme în plus, dacă noi nu consumăm această energie pe care o dăm organismului. Aici vine fairplay-ul nostru metabolic şi strict partea de arderi. În momentul în care ne permitem, sau avem o muncă fizică grea, sau, eu ştiu, facem sport mult, putem să mâncăm liniştiţi. Adică e partea aia de făinoase din farfurie. Cred că putem mânca două, trei triunghiuri de pizza în loc de pâine, sau jumătate de pizza fără probleme ”
Mihaela Bilic