Un băiat de 13 ani din Năsăud a murit după ce a căzut în gol de pe balustradă, la școală. Cum s-a produs accidentul

Un băiat de 13 ani din Năsăud a murit după ce a căzut în gol de pe balustradă, la școală. Cum s-a produs accidentul
Elevul de 13 ani care a căzut de pe balustradă, la școală, a murit

Un elev de 13 ani din Năsăud a murit după ce a căzut în gol de la o înălțime de 8 metri, la școală. Acesta a fost internat timp de o săptămână la spitalul din Cluj-Napoca, însă medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața. Șefa DGASPC Bistrița-Năsăud, Delia Rus, a anunțat că instituția pe care o conduce se va ocupa de înmormântare, având în vedere că băiatul era instituționalizat.

Elevul de 13 ani care a căzut de pe balustradă, la școală, a murit

Elevul a fost transportat în stare gravă cu o ambulanță la Centrul de Primiri Urgenţe Năsăud, pe 2 octombrie, după ce s-a urcat pe o balustradă aflată la 8 metri înălțime și a căzut în gol, la Școala Gimnazială Mihai Eminescu din Năsăud. Acesta a fost transferat cu un elicopter SMURD la o clinică de specialitate din Cluj-Napoca, dar s-a stins din viață după o săptmână.

Copilul era instituționalizat de aproape 8 ani, alături ce cei 6 frați ai săi. Șefa DGASPC Bistrița-Năsăud a anuțat că instituția pe care o conduce se va ocupa de înmormântarea elevului. Poliţiştii vor schimba încadrarea juridică a dosarului penal din vătămare corporală din culpă în ucidere din culpă.

„În jurul orei 11, am fost anunţaţi şi noi de către şeful centrului de la Năsăud că a decedat. Era instituţionalizat din 2011, din 15 noiembrie. El mai are încă şase fraţi: unul în adopţie, unul în plasament familial, unul în Centrul de plasament de tip familial pentru copii cu dizabilităţi de la Bistriţa şi ceilalţi sunt tot cu măsură de protecţie la casa de tip familial Năsăud. De înmormântare, se vor ocupa Centrul pentru protecţia copilului Năsăud şi DGASPC Bistriţa-Năsăud. Încă nu ştiu să vă dau mai multe detalii raportat la data înmormântării, pentru că au plecat colegii la spital, la Cluj, pentru ridicarea trupului de la Medicina Legală. Dumnezeu să îl ierte! Este regretabil”, a declarat Delia Rus.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI