Un avion ucrainean a pătruns pe teritoriul României prin județul Suceava. Poliția de Frontieră a spus că „nu s-a văzut nimic pe radar”

Un avion ucrainean a pătruns pe teritoriul României prin județul Suceava. Poliția de Frontieră a spus că „nu s-a văzut nimic pe radar”
Un avion ucrainean a pătruns pe teritoriul României prin județul Suceava. Poliția de Frontieră a spus că „nu s-a văzut nimic pe radar”

Avionul ucrainean a pătruns pe teritoriul țării noastre prin județul Suceava. Acesta a fost zărit de polițiștii de frontieră aflați la sol, care mai apoi au alertat Forțele Aeriene. Ucraina a ridicat un MIG 29 pentru a aduce avionul la sol, însă în România nu s-a luat nicio măsură. Patru persoane se aflau la bordul avionului.

Un avion din Ucraina a violat spațiul aerian al României

Avionul An-2 a intrat pe 7 august în spațiul aerian românesc prin zona județului Suceava, Frătăuții Noi – Vicov, apoi s-a deplasat spre interiorul țării. Avionul a fost văzut de către polițiștii de frontieră de la Vicov, iar aceștia au sesizat instituțiile abilitate să intervină.

„Pe 7 august, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Poliţiei de Frontieră Vicovu de Sus, aflat în misiune de supraveghere şi control la frontiera de stat, a auzit şi a văzut un aparat de zbor de mici dimensiuni care a zburat dinspre Ucraina spre România. Imediat la nivel de sector s-au luat măsuri de informare a structurilor operative din cadrul ITPF Sighetul Marmaţiei, Centrul de Operaţiuni Aeriene Baloteşti şi a autorităţilor ucrainene din punctul de contact Porubne”, a declarat Ilie Poroh, purtător de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Suceava.

Forțele aeriene nu au făcut nimic pentru a aduce aparatul de zbor la sol

După circa 45 de minute de la momentul în care a fost văzut în zona Frătăuți, avionul s-a întors în Ucraina. Odată ajuns în țara vecină, aparatul de zbor a fost interceptat de un avion de vânătoare MIG 29, apoi reținut la sol. În aeronavă se aflau patru persoane, iar acum sunt cercetate penal.

Există suspiciunea ca avionul să fi introdus țigări de contrabandă în România. În momentul în care Ilie Poroh a fost întrebat de ce nu a interceptat aparatul de zbor în spațiul românesc, acesta a spus că „nu s-a văzut nimic pe radar”.

De asemenea, acesta a completat spunând că asemenea avioane de mici dimensiuni care zboară la o altitudine joasă nu pot fi depistate pe radar.

„În jurul orei 18.45, poliţiştii de frontieră au observat şi auzit aparatul de zbor întorcându-se în Ucraina. În jurul orei 19.50, autorităţile ucrainene au transmis că au reţinut pe sectorul lor un avion de tip AN-2 şi patru persoane care sunt suspecte pentru comiterea infracţiunii de contrabandă”, a mai spus Poroh. Poliţiştii de frontieră susţin că nu au găsit ţigările de contrabandă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI