Un animal periculos a fost văzut în munţii din România. Se hrăneşte cu multă carne, astfel că este bine să te fereşti de el. Animalul periculos a fost văzut în Parcul Natural Apuseni, însă nimeni nu își explică cum a ajuns acolo.
Un animal periculos, care are nevoie de 1-2 kilograme de carne pe zi pentru a se hrăni, a fost văzut în Parcul Natural Apuseni.
Râsul carpatin este un animal sălbatic pe cale de dispariţie, dar camerele video din Parcul Natural Apuseni au dovedit că acest prădător se ascunde în multe zone din țară.
Toate animalele din specia de râşi sunt carnivore, iar un adult are nevoie de o cantitate de până la 2 kilograme de carne pe zi.
Râsul carpatin vânează, în special, iepuri, marmote, veverițe, șoareci și alte rozătoare, bursuci, păsări, oi, vulpi, mistreți, capre negre, căprioare și cerbi.
În România, râsul este răspândit mai ales în pădurile Carpaților Orientali, dar și în Munții Apuseni, figurând pe lista animalelor protejate.
În prezent, în România se mai regăsesc în jur de 1.200-1.500 de râși, iar camerele montate în Parcul Natural Apuseni au surprins o femelă cu puii săi.
„Colegii noștri au identificat un exemplar de căprioară prinsă de către râs și au decis să monteze o cameră de monitorizare. În imagini se poate observa cum acest redutabil și discret prădător se hrănește câteva nopți la rând.
În primă fază cei doi pui, care au o vârstă de aproximativ 10 luni, doar asistă în timp ce mama mănâncă, după care sunt lăsați și ei să se apropie de pradă.
Le-au rămas doar două luni în care să deprindă și să învețe de la mamă abilitățile de a trăi pe cont propriu.
La final, ca orice felină, încearcă să își ascundă prada, acoperind-o cu frunze”, anunță cei de la Parcul Natural Apuseni, pe Facebook.
Nu în ultimul rând, Parcul Natural Apuseni a anunțat pe pagina proprie socială că a surprins noi imagini cu familia de râși și a amintit și ale caracteristici ale acestui animal. Acestea sunt:
-specia este nocturnă și crepusculară, pe timpul zilei dormind în tufărișuri dese sau alte ascunzători?
-zona de vânătoare poate ajunge la suprafețe mari de peste 400 kmp, în funcție de disponibilitatea hranei?
-vânează prada prin ambuscadă,
-intră adesea în conflict cu lupii atuci când încalcă teritoriul haitelor.