Prințul Philip, operat pe inimă. Ce se întâmplă în aceste momente cu soțul Reginei Elisabeta

Prințul Philip, operat pe inimă. Ce se întâmplă în aceste momente cu soțul Reginei Elisabeta
Prințul Philip, operat pe inimă

Prințul Philip a fost transferat la un spital de top din Londra pentru investigații cardiologice amănunțite, dar și o intervenție la inimă, a anunțat joi Palatul Buckingham. Ducele de Edinburgh va mai rămâne câteva zile sub supravegherea medicilor.

Prințul Philip a fost operat pe inimă

În urmă cu aproape două săptămâni, ducele în vârstă de 99 de ani a fost internat la un spital din centrul capitalei Regatului Unit, ca măsură de precauție. El a părăsit Spitalul ”Regele Edward al VII-lea” și a fost transferat la o altă unitate medicală de înaltă tehnologie pentru mai multe tratamente și investigații.

Palatul Buckingham a transmis că soțul Reginei Elisabeta a II-a răspunde la tratament. Sursele de la palat spun că ducele a fost transferat la spitalul ”Bartholomew’s” pentru a fi tratat de o infecție, precum și să observe teste pentru o afecțiune cardiacă preexistentă.

 când a fost internat pentru prima dată în spital, s-a spus că se află acolo ca măsură de precauție după ce s-a simțit rău. Palatul a confirmat că era tratat pentru o infecție, precizând că nu este vorba despre boala COVID-19. Atât Regina, cât și prințul Philip au primit vaccinurile împotriva noului virus în luna ianuarie a anului curent.

Astăzi, reprezentanții săi au anunțat că a suferit o intervenție reușită pentru o problemă cardiacă. „Va rămâne în spital mai multe zile pentru îngrijiri, să se odihnească şi să se recupereze”, se arată într-un comunicat.

A fost operat pe inimă și în 2011

Prințul Philip a fost operat pe 23 decembrie 2011 cu succes, pentru deblocarea unei artere din apropierea inimii. Ducele de Edinburgh a fost transportat cu elicopterul la spital după ce a simțit dureri la piept. Medicii i-au implantat un stent pe artera blocată, o operație descrisă ca foarte puțin invazivă.

El a rămas o scurtă perioadă sub observația medicilor. În ciuda vârstei, el era atunci foarte activ, ba chiar până la acel moment nu mai fusese internat în spital de trei ani. Anterior, în octombrie, o însoțise pe Regină într-un turneu de 11 zile în Australia.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI