Ultima oră: unde nu mai trebuie să poarte elevii mască, de fapt. Vlad Voiculescu a făcut anunțul zilei

Ultima oră: unde nu mai trebuie să poarte elevii mască, de fapt. Vlad Voiculescu a făcut anunțul zilei
Unde nu trebuie sa mai poarte elevii masca de protectie

Ministerul Sănătății o să elimine obligativitatea purtării măștilor de protecție de către elevi la orele de sport care se desfășoară în spații deschise.

Ultima oră: unde nu mai trebuie să poarte elevii mască, de fapt

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat pentru Edupedu.ro următoarele:

“În spațiul exterior, masca nu este obligatorie pentru orele de sport”, a spus.

Acesta a mai precizat că va fi modificat ordinul comun semnat împreună cu ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, pentru introducerea prevederii potrivit căreia elevii nu sunt obligați să poarte mască la orele de sport care se desfășoară în aer liber și cu menținerea dinstanțării.

Însă, Ministerul Sănătății a menținut, totuși, obligativitatea purtării măștilor la orele de sport desfășurate în sala de sport. Totodată, în aceste momente, la Ministerul Sănătății sunt discuții cu privire la modificarea ordinului comun cu Ministerul Educației, pentru a li se permite elevilor de clasele a VIII-a și a XII-a să vină la școală ca să se pregătească de examene, indiferent de scenariu.

De amintit, este că Ministerul Educației, Sorin Cîmpeanu, a solicitat oficial Ministerului Sănătății, pe data 1 martie 2021, să elimine obligativitatea purtării măștilor de protecție de către elevi în timpul orelor de educație fizică care se desfășoară afară sau în sălile de sport, însă introducerea obligativității ca elevii să aibă o distanțare de 2 metri, evitarea sporturilor de echipă și menținerea măștilor la vestiare și către sau de la ora de educație fizică. De menționat este că în România, la orele de sport, potrivit ordinului comun al Ministerului Educației și Sănătății, purtarea măștii este obligatorie indiferent de locul în care se desfășoară ora și de vârsta elevilor.

Ce a transmis Sorin Cîmpeanu pe data de 1 martie

Sorin Cîmpeanu a anunțat pe data de 1 martie că a transmis la Ministerul Sănătății o analiză a Comisiei Europene cu situația din statele comunitare.

“Am adresat rugămintea de a reanaliza situația din această perspectivă și sunt convins că se va ajunge la un numitor comun. Nu există alte state în care orele de educație fizică să se deruleze și să fie obligați elevii să poarte mască”, a spus ministrul Educației, la Digi 24.

De asemenea, și sindicatele din Educație și Federația părinților au solicitat, într-un apel comun, pentru ca elevii să nu mai poarte mască la orele de sport.

“Este inexplicabil faptul că, atunci când s-au stabilit măsurile prin ordinul comun al Ministerului Educaţiei și Ministerului Sănătății, reprezentanții Ministerului Sănătății au afirmat că s-au inspirat din deciziile luate de alte țări, nu însă și în ceea ce privește purtarea măștilor de către elevi la orele de educație fizică. Și atunci, și în prezent, elevii din majoritatea țărilor membre UE nu sunt obligați să poarte mască la orele de educație fizică. Greșesc specialiștii din aceste țări sau noi avem o problemă?!”, au declarat și profesorii și părinții, în acel apel transmis pe 1 martie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI