În ce an scăpăm de masca de protecție, de fapt. Vești proaste pentru români

În ce an scăpăm de masca de protecție, de fapt. Vești proaste pentru români
Doua tinere cu masti de protectie

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, doctorul Florin Roșu, a spus în ce an crede că vor scăpa românii de obligativitatea purtării măștii de protecție. Medicul a dat o veste proastă, precizând de ce condiții va depinde momentul în care se va renunța la acest accesoriu.

În ce an vom scăpa de masca de protecție

Potrivit medicului Florin Roșu, românii mai au mult timp de așteptat până când vor putea scăpa de masca de protecție, în contextul pandemiei de coronavirus. Doctorul susține că acest accesoriu va fi necesar până în anul 2023 și că momentul renunțării la el depinde de câțiva factori.

”Masca va deveni un accesoriu care va face parte din viaţa noastră probabil până în anul 2023. Va depinde foarte mult şi de dorinţa populaţiei de a se vaccina, de a dobândi anticorpi şi de aşa zisa imunizare populaţională care trebuie să ajungă undeva la 80%. Am observat că există o dorinţă a populaţiei de a se vaccina, dacă în prima fază a existat o oarecare reticenţă, probabil şi din cauza cadrelor medicale care nu au explicat importanţa vaccinării”, a spus medicul Florin Roșu.

Ce se va întâmpla cu vaccinarea anti-COVID-19

De asemenea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași a spus că, în timp, SARS-CoV-2 va deveni asemănător virusului gripal, iar oamenii vor avea opțiunea de a se vaccina. El i-a îndemnat pe români să aibă încredere în medicină, pentru că vaccinurile și medicamentele scoase pe piață sunt verificate foarte bine înainte.

”Cred că vom coexista o perioadă lungă de timp, câteva zeci de ani, probabil chiar 10 – 20 de ani, va fi la fel ca virusul gripal şi vom avea opţiunea de a ne vaccina. Aşa cum în momentul de faţă recomandarea la începutul sezonului rece este de a te vaccina antigripal, cred că va exista recomandare şi pentru vaccinarea anti SARS-CoV-2. Să sperăm că va fi o vaccinare anuală şi nu bianuală. Vom şti mai exact pe măsură ce industria farmaceutică va îmbunătăţi vaccinul”, a mai spus expertul, potrivit ziaruldeiasi.ro.

Arafat, despre când va reveni viața la normal

Pe de altă parte, doctorul Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), este de părere că va continua campania de vaccinare anti-COVID-19 și respectarea măsurilor de protecție împotriva răspândirii coronavirusului, viața ar putea să revină la normal în România curând.

”Avem și necunoscute: ce tulpini noi mai apar… Până acum, totul este ok, sub control. Poate că va trebui să fie făcute anumite modificări la vaccin, poate mai trebuie făcute rapeluri. Acum oamenii de știință și de cercetare lucrează”, a spus Raed Arafat. Mai multe detalii, AICI!