Ultima oră! Jurnalistă din România, găsită moartă în propria locuință. Ce i-a transmis unei prietene înainte de tragedie

Ultima oră! Jurnalistă din România, găsită moartă în propria locuință. Ce i-a transmis unei prietene înainte de tragedie
Gabriela Vlăseanu, jurnalista găsită moartă în casă

Doliu imens în presa românească după anunțul morții premature a jurnalistei Vlăscenau Gabriela. Tânăra și-a dedicat o bucată bună din timpul său problemei refugiaților ucraineni din Gara de Nord, oferindu-le ajutorul și susținerea necondiționată. Decesul său a fost anunțat de o bună prietenă de-a sa, care și-a exprimat regretul privind dispariția fulgerătoare a Gabrielei.

Jurnalista care și-a neglijat sănătatea pentru a-I ajuta pe refugiații ucraineni

Dramă imensă în rândul jurnaliștilor din România după ce colega de braslă, Gabriela Vlăsceanu, a fost găsită moartă în apartamentul său.

Tânăra, profund impresionată de drama trăită de poporul ucrainean, a ales să-și dedice o mare parte din timpul său, inclusiv în afara programului, pentru a-i ajuta pe refugiații sosiți în Gara de Nord, fără adăpost și cu multe frici.

Aceasta a fost alături de ei, a dorit să-i ajute să-și depășească toate temerile și să simtă că nu sunt singuri. Din păcate, toate eforturile și ajutorul său umanitar pare că a fost în detrimentul său. Prietena sa a povestit faptul că jurnalista i-a transmis un mesaj în care îi povestea că este epuizată și fără vlagă, fiind și foarte afectată de poveștile triste ale refugiaților.

„De când a început războiul din Ucraina, Gabi a fost pe baricade intrând în comunitatea voluntarilor de la Gara de Nord. A pierdut nopți, n-a mâncat, a uitat complet de ea, a stat acolo zile în șir și a ajutat refugiații, oameni disperați care aveau nevoie de ea…

În ultimul mesaj pe care mi l-a scris, mi-a spus că a slăbit zece kilograme și că este epuizată. Mi-a promis că-mi trimite texte cu poveștile dramatice ale celor care au fugit din țara lor, de groaza morții. „Dana, sunt copii, plâng, mi-e milă de ei, ți se rupe inima. Nu pot să stau deoparte și să nu-i ajut.” Din păcate, draga de ea, n-a mai apucat să scrie. Inima ei mare s-a oprit ieri”, a transmis Dana Fodor Mateescu.

Cum a fost găsită jurnalista

Jurnalistul Ovidiu Zară a transmis și el un mesaj de condoleanțe, exprimându-și durerea pe care a simtit-o la aflarea veștii morții colegei și bunei sale prietene. Acesta a descris-o pe Gabriela ca fiind o persoană extrem de sufletistă, devotată și profesionistă. Din păcate, tânăra a fost găsită moartă, cu capul pe masa, cel mai probabil, răpusă de oboseală și supărare.

„Aflu acum, de pe rețelele de socializare, o știre care aproape mi-a provocat un preinfarct… Sincer! Gabriela Vlăsceanu, prietena mea și fostă colegă de presă nu mai este.

A fost găsită moartă în locuința ei, cu capul pe masă… Ne cunoșteam de vreo 30 ani. Am vorbit la telefon acum vreo 3 săptămâni… Mă sunase de când cu criza refugiaților din Ucraina. Era mică de statură, ca mine, dar era un OM cu suflet imens!

Poate nu mânca, dar din bănuții ei ajuta amărâții și animăluțele. La Gala premiilor Clubului Roman de Presă, ediția a IV-a, din 2002, Gabi a fost premiată pentru activitatea ei jurnalistică, la secțiunea presă scrisa – știre de agenție.

Era un om muncitor și foarte valoros. A plecat la un moment dat din presă. Pentru că nu mai era nevoie de oameni de valoare. Am mai lucrat însă la Atac și la Interesul Public”, a scris pe pagina sa de Facebook jurnalistul Ovidiu Zară.