A murit un celebru jurnalist. Tragedie în presa din România

A murit un celebru jurnalist. Tragedie în presa din România
A murit un celebru jurnalist. Tragedie în presa din România
Celebrul jurnalist Mihnea Petru Pârvu a murit. Mihnea Petru-Pârvu avea 51 de ani și era considerat unul din cei mai buni autori de reportaje și anchete din presă.

Tragedie în presa românească. A murit un celebru ziarist

Este doliu în presa din România. Ziaristul Mihnea Petru Pârvu a decedat la vârsta de doar 51 de ani. Anunțul trist al morții a fost făcut de Radu Tudor, jurnalist la Antena 3, duminică, pe pagina personală de Facebook.
S-a intamplat mult prea repede. Am vorbit cu el de 4 ori in ultimele 48 de ore. Facuse o criza hepatica pe fondul citostaticelor si era la ATI Rm Valcea. Conducerea Spitalului Militar Central s-a implicat exemplar pentru reinternarea lui pe Sectia Oncologie, fiind adus de urgenta cu o ambulanta la Bucuresti. Din pacate s-a stins dupa ce a ars ca o torta. Dumnezeu sa te odihneasca in pace, Țache”, scrie Tudor pe Facebook.
Celebrul jurnalist Mihnea Petru Pârvu a murit
Celebrul jurnalist Mihnea Petru Pârvu a murit

Mihnea Petru Pârvu, premiat de clubul Român de Presă

Mihnea Petru-Pârvu a fost premiat de Clubul Român de Presă în anul 2005 la secțiunea de reportaj. A lucrat în presă de la începutul anillor 1990 și a trecut prin redacțiile ziarelor Evenimentul Zilei, România Liberă, Cotidianul, Adevărul. Mihnea Petru Pârvu scria în orice gen jurnalistic, avea umor, astfel că reportajul de televiziune a început  să-i placă datorită posibilităților de exprimare.

„Io scriu reportaje. Pe care le public într-un ziar. Unul bun, Evenimentul zilei, zic io. De ce? Pentru că îmi place, pentru că vreau şi pentru că pot. Niciodată nu mi-am văzut meseria, direct, ca pe o sursă de bani. Aş aprecia-o ca pe un hobby care mă ajută să subzist. Am un salariu modic. La 50 de ani şi un peste un sfert de veac în breaslă sunt plătit cât să trăiesc, nu să mă căpătuiesc. Eu am ales calea asta”, se autocaracteriza Mihnea Petru Pârvu.