Ultima oră! Incendiu cu victime la Spitalul Fundeni, din București. Mai multe echipaje de pompieri au intervenit de urgență

Ultima oră! Incendiu cu victime la Spitalul Fundeni, din București. Mai multe echipaje de pompieri au intervenit de urgență
Pompierii au intervenit să lichideze focul Poză ilustrativă

A fost alertă în această dimineață la Institutul Fundeni din București, acolo unde mai mulți pompieri au intervenit pentru a stinge flăcările. Incidentul a avut loc la erajul patru al spitalului, în interiorul unui laborator.

Cum s-a produs incendiul

Un incendiu de mici dimensiuni a avut loc în această dimineață la Institutul Fundeni, acolo unde un corp de iluminat dintr-un laborator a luat foc, producând un incendiu izolat. În urma evenimentului, camera s-a umplut de fum, iar una dintre asistentele medicale a suferit arsuri ușoare, potrivit antena3. La fața locului au sosit opt autospeciale de pompieri, dar până la sosirea acestora, focul a fost lichidat de paznici cu două extinctoare.

„Un incendiu s-a produs la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare Profesor Doctor CC Iliescu din Municipiul București, situat pe Șoseaua Fundeni. A ars un corp de iluminat aflat într-un laborator la nivelul etajului 4. Incendiul a fost lichidat. Nu s-a impus evacuarea personalului sau a pacienților. Se fac cercetări pentru a afla care a fost cauza incendiului”, a transmmis ISU, prin intermediul unui comunicat.

Incendiu devastator la o pensiune din Vâlcea, unde erau cazați 41 de copii

O tragedie fără margini a avut loc în noaptea de luni spre marți, în localitatea Brezoi, județul Vâlcea, acolo unde un incendiu devastator a pus în pericol viața a 41 de copii și 11 adulți.

După izbucnirea focului, mai multe echipaje de pompieri au intervenit urgent, reușind să salveze 20 de persoane rămase captive pe balcoane, în speranța că vor scăpa cu viață după incendiu, în timp ce restul a reușit să se autoevacueze.

Potrivit ultimelor informații, focul a pornit în jurul orei 3:40, de la parterul clădirii, din camera centralei termice. În urma

La fața locului s-au deplasat cinci autospeciale de stingere (2 ASAS de la Garda Brezoi, 2 ASAS de la Detașamentul Râmnicu Vâlcea, o autoplatformă de lucru la înălțime), un echipaj SMURD și o autospecială de transport victime multiple și șapte ambulanțe ale SAJ.

În timp ce 16 copii au suferit atacuri de panică și au fost transportați la spital, pentru acordarea primelor îngrijiri medicale, alți cinci colegi de-ai acestora au fost intoxicați cu monoxid de carbon, fiind necesară administrare de oxigen.

Una dintre persoanele care se afla în pensiune în momentul tragediei a povestit teroarea trăită în încercarea de a-și salva copilul, dar și alți micuți.

A luat foc pensiunea, cu noi în interior. Mi-am aruncat copilul de la geam, am salvat alţi doi copii din interior… Suntem toţi la spital, am inhalat fum. Proprietarii pensiunii au dat bir cu fugiţii, ne-au lăsat încuiaţi în interior!”, a declarat femeia.