Ultimă oră de la ANM! Vremea se schimbă radical. În ce zonă din țară se vor înregistra chiar și 22 de grade

Ultimă oră de la ANM! Vremea se schimbă radical. În ce zonă din țară se vor înregistra chiar și 22 de grade
Prognoză ANM. Schimbări mari de temperatură

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis o nouă prognoză meteo pentru zilele ce urmează. Avem parte de o schimbare incredibilă a vremii chiar de la începutul lunii viitoare.

Prognoză ANM: vremea se schimbă radical

Surpriză deosebită pentru cei care adoră plimbările în aer liber. Specialiștii indică o îmbunătățire a vremii în viitorul apropiat. În termometre vor fi indicate și 22 de grade Celsius.

Regimul termic prognozat pentru următoarele două săptămâni este unul oscilant, cu temperaturi mari, dar și cu episoade de răcire accentuată în care gradele nopții vor avea și 4-5 grade Celsius sau chiar sub zero în zona montată. Precipitațiile sunt anunțate în special spre finele acestei luni.

În Muntenia vreme va intra într-un proces de încălzire ușoară și treptată în prima săptămână, cu valori medii ale maximelor de 16 grade Celsius care în zilele de 21 și 22 octombrie vor ajunge și la 20-22 de grade Celsius.

Spre finele săptămânii avem o răcire, ulterior la jumătatea lunii octombrie temperaturile minime vor fi de 5-6 grade Celsius cu valori mai ridicate după perioada menționată. Probabilitatea averselor locale va fi mai ridicată în 23 și 24 octombrie, iar în restul intervalului avem ploi slabe destul de reduse.

La munte, până pe 21 octombrie vremea va fi în general frumoasă, dar temporar se vor semnala precipitații cu o probabilitate mai ridicată în 22-23 octombrie.  De la acel moment și cantitățile de apă pot fi mai însemnate, dar și după 27 octombrie.

Avem o răcire estimată pentru 23 și 24 octombrie unde se va resimți și o scădere a temperaturii aerului, la maxime de 3-4 grade Celsius. De asemenea, meteorologii au indicat deja primi fulgi de zăpadă în unele zone, ba chiar și un strat de zăpadă de 10 centimetri.

„Vor mai fi ploi slabe în zona de munte”

„Săptămâna viitoare, mai ales în a doua parte, valorile de temperaturi caracterizează o vreme frumoasă şi mai caldă. La scara întregii ţări, temperaturile se vor situa între 17 până la 20, chiar 22 de grade Celsius în partea de Vest-Sud Vest. În Capitală vom avea şi 21 de grade Celsius. Vorbim de un ecart al valorilor maxime de 11 până la 16-17 grade Celsius, iar în primele zile ale săptămânii între 12 şi 17 grade Celsius.

Ploile vor fi în restrângere, atât ca arie cât şi din punct de vedere al cantităţilor. Vor mai fi ploi slabe în zona de munte, dar şi în sud, sud est, centrul ţării. Trebuie să luăm în considerare că nopţile rămân în continuare reci, cel mult 0 până la 7 grade”, a declarat Elena Mateescu la Antena 3.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI