Ultima oră! Criminalul din Bascov a dezvăluit planul după care și-a ucis cele cinci rude. Cum a fost găsită fetița de 5 ani: „E ceva inimaginabil și e greu de crezut”

Ultima oră! Criminalul din Bascov a dezvăluit planul după care și-a ucis cele cinci rude. Cum a fost găsită fetița de 5 ani: „E ceva inimaginabil și e greu de crezut
Criminalul din Bașcov a fost prins de polițiști

În urmă cu câteva ore, o crimă multiplă a avut loc la Bascov, în Argeș, acolo unde un bărbat bolnav pishic și-a ucis părinții, fratele, sora și nepoata. În urma crimei șocante care a îngrozit România oamenii legii au demarat o anchetă pentru a afla cum a avut loc această tragedie inimaginabilă. La sosirea medicilor și a oamenilor legii, aceștia au fost îngroziți de scenele de groază de la fața locului. În urma căutărilor polițiștilor, bărbatul a fost descoperit într-o pădure din apropiere, prezentând mai multe răni. Ulterior, acesta și-a recunoscut fapta și le-a explicat anchetatorilor cum și-a omorât rudele.

Cum și-a omorât criminalul din Bașcov cele cinci victime

Un bărbat cunoscut cu afecțiuni psihice din Argeș a oripilat România după multipla crimă comisă în două imobile apropiate. Criminalul, în vârstă de 53 de ani, a fost identificat de polițiști după tragedie, fiind găsit într-o pădure din apropiere.

Teribilele crime au fost anunțate de către cumnatul criminalului prin apel la 112, iar ulterior, mai multe echipaje de poliție, dar şi echipaje din cadrul Serviciului de Ambulanţă Argeş au sosit la fața locului, fiind confirmate cele cinci decese.

Inițial, oamenii legii au transmis că multipla crimă a fost săvărșitp folosind obiecte ascuțite, respective, cuțite, luând în considerare plăgile existente la nivelul corpului la fiecare victimă în parte.

Laurențiu Palaghia, prim-procurorul Parchetului Argeș a declarat că bărbatul criminal și-a recunoscut crimele, reușind să vorbească liber despre cele întâmplate. În urma primelor descoperiri făcute de polițiști, criminalul ar fi avut un plan bine pus la cale, astfel că victimele au fost ucise succesiv.

„Făptuitorul a relatat liber despre aceste fapte pe care le cercetăm. Asupra făptuitorului care a fost găsit când fugise în pădurea de lângă au fost găsite cuțite și alte obiecte tăietoare. Din cercetare există prezumată o anumită succesiune a uciderii victimelor ceea ce ar nuanța un plan bine stabilit”, a transmis sursa citată.

Cum au fost găsite victimele moarte

Pe lângă cuțite, criminalul s-ar fi folosit pentru uciderea rudelor de pietre de diferite dimensiuni, cel mai probabil pentru a le cauza o stare de leșin, potrivit șefului serviciului de Medicină Legală din Argeş, Dan Manu.

În urma imaginilor de groază găsite la fața locului, oamenii legii s-au îngrozit și nu pot înțelege cum, în zilele noastre, poate avea loc un astfel de masacru. Potrivit lui Dan Manu, doar o persoană cu probleme psihice grave poate recurge la o asemenea faptă necugetată.

„E ceva inimaginabil și e greu de crezut, șocant chiar că în zilele noastre o persoană în stare de libertate, cel mai probabil – eu spun că cert, dar probele materiale vor vorbi – cu o tulburare psihică a putut să facă aceste gesturi necugetate”, a transmis acesta, potrivit Digi24.

Un alt detaliu șocant este reprezentat de modul în care au fost găsite victimele, fiecare așezate în locuri diferite în cameră, cu excepția fetiței de 5 ani, care a fost găsită alături de mama sa, respective sora criminalului.

„Cu pietre de diferite dimensiuni și obiecte (n.r – ar fi fost ucise victimele). Au fost găsiți în camere toți. E dramatic, și mie îmi este foarte greu să vorbesc. Fiecare victimă e într-un loc diferit cu excepția mamei și a copilului.

Cred că toți cinci au fost surprinși și evenimentele cred că au avut loc seara până spre dimineață”, a mai adăugat Dan Manu.

În acest moment, criminalul primește tratament și se află sub monitorizarea unui psihiatru celebru din Pitești. Acesta va fi examinat pentru a descoperi starea lui în momentul crimei.