Ultimă oră! Ce au decis anchetatorii în cazul lui Mario Iorgulescu. Câți ani de închisoare riscă fiul șefului de la LPF

Ultimă oră! Ce au decis anchetatorii în cazul lui Mario Iorgulescu. Câți ani de închisoare riscă fiul șefului de la LPF
Ultimă oră! Ce au decis anchetatorii în cazul lui Mario Iorgulescu. Câți ani de închisoare riscă fiul șefului de la LPF

Mario Iorgulescu este în prezent acuzat de omor și riscă mulți ani de pușcărie. Procurorii au emis, marți, un mandat de arestare în lipsă pe numele său. Ce s-a întâmplat în cazul său.

Ultimă oră! Ce au decis anchetatorii în cazul lui Mario Iorgulescu

Incadrarea i-a fost schimbată, după ce s-a finalizat raportul cercetărilor la fața locului. Mario Iorgulescu, fiul președintelui Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu, are probleme mari cu legea. Procurorii i-au schimbat încadrarea, în dosarul accidentului de pe Șoseaua Chitila, din ucidere din culpă în omor.

Codul Penal spune că infracțiunea de omor se pedepesește cu închisoarea de la 10 și la 20 de ani, dar și interzicerea unor drepturi.
Însă pe încadrarea veche, cea de ucidere din culpă, încadrarea ar fi fost mult mai mică, și anume, la de unu la cinci ani.

Astfel că, procurorii au transmis marți faptul că cercetările penale au stabilit la Mario Iorgulescu o alcoolemie de 1,96 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, acesta cosnumase cocaină înainte de a urca la volanul bolidului său, un Aston Martin. Reamintim că pe data de 8 septembrie 2019, Mario Iorgulescu a făcut praf bolidul său și a omorât un om. Mai exact, în noaptea de 8 septembrie 2019, după ce a făcut o criză de gelozie, Mario a plecat din comuna ilfoveană Tătărăști, de la botezul nepotului lui Romică Țociu, către un club din Parcul Herăstrău din București. Deși circula cu o viteză de 145 km/h, pe Șos. Chitilei a accelerat până la 162 km/h. Acesta a fost momentul când a intrat în coliziune cu un alt autoturism, urcându-l pe scuar.

A omorât un om

Oamenii legii spun că acesta nu a frânat deloc, ba chiar a apăsat pedala de accelerație până la capăt, indiferent la urmări, existând astfel intenția de a omorî.

La volanul celuilalt autoturism se afla dani Vicol, un tată a doi copii. După ce a fost îngrijit în România, Mario Iorgulescu a fost transferat apoi la un spital din Milano, iar procurorii afirmă că a ajuns, după aceea, într-o clinică de reabilitare, acesta fiind un consumator de droguri de mare risc. Acum, acesta s-ar afla într-o altă instituție medicală. Reamintim și că pe numele său a fost emis un mandat de arestare european în lipsă, urmând să fie pus în aplicare de către polițiștii din Italia. Pe de altă parte însă, surse din anturajul său susțin că acesta s-ar afla într-o vilă din pensinsulă, sub supravegherea unei asistente.