Ultimă oră! ANM a emis cod galben de ninsori și viscol. Zonele vizate din România

Ultimă oră! ANM a emis cod galben de ninsori și viscol. Zonele vizate din România
Specialistii au facut anuntul

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de ninsori și viscol în România. 13 județe sunt vizate de temperaturi scăzute și fenomene precum ninsori moderate cantitativ și intensificări ale vântului în Carpații Meridionali și de Curbură. Meteorologii au anunțat care sunt județe vizate, dar și cât va dura avertizarea de cod galben.

Cod galben de ninsori în 13 județe

ANM a emis cod galben de vânt și ninsori în perioada 20 decembrie ora 10:00 – 21 decembrie, ora 10:00. În acest interval, la altitudini de peste 1700 m, în Carpații Meridionali și de Curbură va ninge și se va depune un nou strat de zăpadă consistent.

Vântul se intensifică temporar, cu rafale de peste 80-90 km/h, viscolind ninsoarea.

Vor fi astfel de fenomene și în restul zonei montane, dar cu intensități mai scăzute. Vor fi intensificări ale vântului și în sudul, centrul și estul țării, cu rafale de 45-50 km/h.

Județe vizate de codul galben sunt Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Gorj, Caraș Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Brașov, Covasna. 

În București, în următoarele 24 de ore, cerul va fi noros, iar în prima parte a intervalului probabilitatea pentru precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare va fi ridicată.

Ce spun meteorologii

Maximele ajung la 5 grade, în timp ce minimele merg spre -4, -2 grade.

În București, în același interval , ”cerul va fi temporar noros, iar în prima parte a intervalului probabilitatea pentru precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare va fi ridicată. Vântul va sufla slab şi moderat.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 5 grade, iar cea minimă va fi de -4…-2 grade”, spun specialiștii ANM.

”În intervalul menționat, la altitudini de peste 1700 m, în Carpații Meridionali și de Curbură va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, local consistent.

Vântul va prezenta temporar intensificări, cu rafale de peste 80 – 90 km/h, viscolind ninsoarea. Astfel de fenomene se vor semnala și în restul zonei montane, dar la intensități mai mici.”anunță alerta ANM.