Ultima oră! Accident teribil pe A1 între două microbuze cu pasageri. Printre 11 victime se află și un bebeluș de 4 luni. Circulația a fost blocată

Ultima oră! Accident teribil pe A1 între două microbuze cu pasageri. Printre 11 victime se află și un bebeluș de 4 luni. Circulația a fost blocată
Medicii au ajuns la fața locului

Un accident de circulație grav a avut loc, dumincă seară, în jurul orei 22:00, pe autostrada A1, pe sensul de mers Nădlac – Arad, în apropierea orașului Pecica. În urma tragediei, două microbuze pline cu pasageri au intrat în coliziune direct, rezultând rănirea a mai mulți pasageri, inclusive a unui bebeluș de doar patru luni. La fața locului, echipele de salvare au intervenit imediat, oferind ajutor specializat persoanelor vătămate.

În ce stare se află victimele

De vină pentru accidentul provocat este șoferul unuia dintre microbuze, care într-un moment de neatenție a acroșat un alt microbuz care circula regușamentar, pe banda alăturată. În urma impactului, unsprezece persoane au fost rănite, zece dintre acestea având nevoie de transport la spital.

Un bebeluș de patru luni a avut nevoie de intervenția medicilor, fiind și el dus la spital pentru îngrijiri. Din fericire, victimele au fost cooperante, leziunile suferite nepunându-le viața în pericol.

„În această seară, în jurul orei 22:00, dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență «Vasile Goldiș» al județului Arad a fost alertat de producerea unui accident rutier în care au fost implicate două microbuze, pe A1, la Km 560.

La locul solicitării au fost alocate de urgență forțe și mijloace din cadrul Detașamentului de pompieri Arad: o autospecială pentru transport victime multiple, o autospecială de stingere cu apă si spumă, descarcerarea ușoară și două echipaje SMURD. Nu sunt persoane încarcerate”, a transmis ISU Arad.

În urma impactului puternic, circulația dinspre Vamă spre Arad a fost blocată, până când echipajele de intervenție au reușit să curețe de pe partea carosabilă toate resturile de caroserie și să strângă bagajele pasagerilor.

Ce au constatat polițiștii

Potrivit autorităților, unul dintre șoferi, în vârstă de 49 de ani, a fost rănit, în timp ce șoferul care a provocat accidentul, în vârstă de 28 de ani, nu a pățit nimic. Ambii șoferi de microbuz au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultând că niciunul dintre aceștia nu a consumat băuturi alcoolice.

„10 victime vor fi transportate la UPU pentru îngrijiri de specialitate, printre ele și un copil de patru luni. Pompierii au continuat misiunea pentru asigurarea măsurilor PSI, iar autoritățile competente au preluat cazul pentru cercetări”, a transmis ISU Arad, potrivit pressalert.ro.

În urma blocării traficului, s-a format o coloana de maşini de aproximativ 1,5 kilometri, au transmis polițiștii. Majoritatea victimelor sunt originare din Mureș, Harghita, Bistrița-Năsăud, însă acestea nu fuseseră identificate la acel moment.

Polițiștii au demarat o anchetă pentru a afla cauza exactă a tragediei, deschizând dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.