Uleiurile sunt, de fapt, loțiuni hidratante. Ele pot fi alegerea perfectă când vine vorba despre îngrijirea corporală. Acțiunea hidratantă a uleiurilor presupune formarea unei pelicule la suprafața pielii care împiedică uscarea acesteia. Concentrațiile ridicate de acizi grași esențiali calmează epiderma și limitează impactul agresiunilor legate de soare și poluare. Iată care sunt uleiurile care te întineresc cu mai mulți ani și ce beneficii au!
Este esențial, în primul rând, să începem prin a citi cu atenție informațiile de pe ambalajul produsului pentru a afla dacă după folosirea lui trebuie să ne clătim sau nu. Produsele care conțin ingrediente cu proprietăți fotosensibilizante, de exemplu, trebuie clătite. În caz contrar, provoacă iritații.
Recomandarea experților din domeniul dermatologic este ca uleiurile să nu fie folosite exact înainte de expunerea la soare. Există loțiuni care nu au efecte foarte bune atunci când intră în contact direct cu lumina soarelui.
Este și cazul uleiului pentru celulită, care are în compoziție uleiuri esențiale foarte potente, potrivit specialistei Ioana Marinescu, membră a Societății Române de Dermatologie. Atenție, însă! Există și cazuri când uleiurile esențiale sunt periculoase.
Uleiul pentru vergeturi, în schimb, poate să fie aplicat pe piele și înainte de expunerea la soare. Cu toate acestea, cel mai eficient este ca loțiunea să fie aplicată după expunerea la soare întrucât este „foarte hrănitor”, a explicat fondatoarea PLUSH BIO, o fană înrăită a uleiului anti-rid.
„Dacă vrem să ne răsfățăm corpul, acesta are cam toate tipurile de ulei pe care am vrea să le aplicăm pe piele”, a spus Ioana Marinescu, pentru dcnews.ro.
Pentru că pielea corpului îmbătrânește mai repede decât cea a tenului, este recomandat să aplicăm uleiuri care au în compoziție foarte mult acid oleic. Este metoda care întinerește celulele pielii.
„Acesta este un acid foarte gras care va hrăni foarte bine. Și atunci, pentru pielea corpului, am nevoie de mult acid oleic, care să dea hrănire, să facă pielea foarte elastică, să o refacă. După folosirea lui, pielea miroase incredibil”, a explicat Ioana Marinescu.
Specialista din domeniul dermatologiei recomandă ca aplicarea uleiurilor să se facă pe pielea ușor umedă. Deoarece pielea este uscată la duș, este necesar să înlocuim umiditatea pierdută și să prevenim pierderea umidității prin piele, altfel celulele pielii vor fi afectate. Dacă pielea este umedă nu înseamnă că este și hidratată.
Trebuie să fim atenți și la materialele cu care ne îmbrăcăm după aplicarea uleiurilor. Cel mai bine este să optăm pentru o pijama din bumbac pentru a nu ne irita pielea.