Experții în nutriție au spus care este greșeala pe care o fac mai toate gospodinele atunci când pregătesc aceste două preparate iubite de mai toți românii. Uită de ulei. În ce e bine să prăjești șnițele și chiftele. Ce să nu mai faci de acum încolo.
Multe dintre gospodine fac o greșeală mare în momentul în care prăjesc şniţelele sau chiftelele.
Aceste două preparate sunt printre preferatele românilor, astfel că sunt gătite des de către mulți dintre români.
Marea greșeală a celor care pregătes cele două preparate este că nu folosesc uleiul indicat pentru prăjirea lor.
Astfel, cele mai multe dintre șnițelele și chiftelele din România sunt prăjite în ulei de floarea soarelui, un produs neindicat pentru această operațiune, după cum susțin experții în sănătate.
În opinia experților, un ulei bun trebuie să respecte trei reguli. Să fie ieftin, să aibă un punct de fierbere ridicat și să fie aromat.
Uleiul trebuie să fie ieftin, pentru că niciun bcătar de ocazie nu prăjește doar un singur șnițel sau două, trei chiftele. În general, pregătim toată carnea sau compoziția.
O altă greșeală când vine vorba de prăjirea șnițelelor sau a chiftelelor, este gătirea lor la o temperatură mult prea mică.
Pentru a obține o carne crocantă la exterior și fragedă la interior, este necesar să prăjim șnițelele sau chiftelele la o temperatură între 160 și 175 grade Celsius. Schmaltzul, adică grăsimea de pui sau de gâscă, folosită la prăjirea cărnurilor, prezintă un punct de fierbere de 162 grade Celsius, adică poate fi folosit cu încredere la prăjit.
Uleiul de cocos nerafinat prezintă un punct de fierbere de 175 grade Celsius. Și acesta se încadrează în intervalul de temperatură corespunzătoare.
Pentru o aromă deosebită, cele mai recomandate uleiuri pentru prăjirea șnițelelor și a chiftelelor sunt: uleiul vegetal, uleiul de canola, untura și untura vegetală.
Uleiul de măsline, chiar dacă oferă o aromă extraordinară, nu este undicat la prepararea acestor feluri, din cauza faptului că arde rapid, astfel că șnițelele se vor arde la suprafață și risă să râmănă neprăjite la interior.
Cu grăsimile enumerate mai sus, produsele pe care le veți găti vor fi bine prăjite și, în plus, vor avea și un gust senzațional.