30 sept. 2023 | 17:44

Uită de bicarbonatul de sodiu! Produsul din bucătărie cu care poți să cureți mobila

Diverse
Uită de bicarbonatul de sodiu! Produsul din bucătărie cu care poți să cureți mobila
Uită de bicarbonatul de sodiu! Produsul din bucătărie cu care poți să cureți mobila

Bicarbonatul de sodiu este unul dintre cele mai îndrăgite ingrediente, folosit în bucătărie, dar mai ales la curățenie. Se pare, însă, că există un produs cu proprietăți mai bune, care lasă mobila impecabilă. Ai nevoie de doar două ingrediente și bucătăria ta va străluci.

Ingredientul care lasă bucătăria lună

Mobilierul din locuința noastră este expus zilnic la praf, pete și murdărie, ceea ce înseamnă că îngrijirea regulată este esențială pentru a-l menține în stare bună. Este bine de știut că nu este nevoie să investim în produse de curățare costisitoare și pline de chimicale agresive pentru a obține rezultate strălucitoare.

Există multe ingrediente naturale la îndemână, care pot face minuni. Printre ele se numără și praful de copt, pe care îl foloseam până acum doar la prăjituri. Se pare, însă, că este un foarte bun degradant.

Tot ce trebuie să faci este să amesteci un plic de praf de copt cu puțină apă, până când se formează o pastă. Apoi, pune soluția pe zona pe care vrei să o cureți și șterge cu o lavetă din microfibră.

Acolo unde petele sunt puternice, poți pune mai multă soluție și lasă să acționeze până la 15 minute. Șterge apoi și vei vedea că orice urmă dispare. Degresează bine zona acest produs natural, mai ales blatul de bucătărie sau alte rafturi cu urme de ulei.

Cele mai interesante trucuri cu praf de copt

Praful de copt poate fi folosit pentru a curăța obiectele din argint, care s-au înnegrit în timp. Amestecați o cantitate mică de praf de copt cu apă pentru a crea o pastă și aplicați-o pe obiectul de argint. Lăsați să acționeze timp de câteva minute, apoi frecați ușor cu o cârpă moale.

Dacă aveți probleme cu mirosurile neplăcute în frigider sau în pantofii de sport, praful de copt poate ajuta. Puneți o cutie mică cu praf de copt în frigider sau puțin praf în adidași pentru a absorbi mirosurile neplăcute.

Vezi și: A pus praf de copt și oțet în chiuveta din baie și a lăsat așa 3 minute. Trucul fantastic pe care l-a descoperit

Praful de copt poate fi amestecat cu apă sau cu gelul de duș pentru a crea un exfoliant de corp natural. Folosiți-l cu grijă pentru a îndepărta celulele moarte ale pielii și pentru a lăsa pielea catifelată.

Praful de copt poate fi folosit pentru a curăța petele sau murdăria de pe tavane și pereți. Amestecați-l cu apă pentru a forma o pastă și aplicați-o pe zonele murdare. Lăsați să acționeze câteva minute, apoi ștergeți cu o cârpă umedă.

În cazul bateriilor uzate, praful de copt poate fi folosit pentru a îmbunătăți temporar contactul electric. Aplicați o cantitate mică de praf de copt pe terminalele bateriilor, apoi înșurubați-le înapoi în locurile lor. Acest truc poate ajuta la restabilirea temporară a funcționării bateriilor.

Cele mai interesante trucuri de curățenie

Unul dintre cele mai versatile ingrediente pentru curățarea mobilei este oțetul alb sau oțetul de mere. Amestecați o parte de oțet cu două părți de apă pentru a crea un soluție de curățare eficientă pentru aproape orice tip de mobilier. Acest amestec ajută la îndepărtarea petelor și a murdăriei, lăsând suprafețele strălucitoare.

Citește și: A pus praf de copt şi sare pe tăvile din bucătărie. E soluţia cea mai ieftină şi eficientă, scapi imediat de grăsime

Blaturile de mese din lemn pot deveni lipicioase sau murdare în timp. Un amestec simplu de sare și lămâie poate ajuta la curățarea lor. Presărați sare pe suprafața murdară, apoi folosiți o felie de lămâie pentru a freca. Această combinație va dizolva murdăria și va lăsa blaturile strălucitoare.

Dacă v-ați confruntat cu pete de marker pe mobilier, spuma de ras poate fi o soluție surprinzător de eficientă. Aplicați o cantitate mică de spumă de ras pe pete, lăsați să acționeze timp de câteva minute, apoi ștergeți ușor cu o cârpă umedă. Repetați procesul dacă este necesar.

Pentru pete mai persistente sau pentru mobilierul tapitat, bicarbonatul de sodiu este un aliat de nădejde. Presărați puțin bicarbonat de sodiu peste pete, lăsați-l să acționeze timp de aproximativ 15-20 de minute, apoi folosiți o perie moale sau o cârpă umedă pentru a șterge petele. Bicarbonatul de sodiu ajută la absorbția petelor și neutralizează mirosurile neplăcute

Parteneri
Povestea româncei care a fost campioană la Roland Garros și a ajuns chirurg la Spitalul Floreasca
Redactia.ro
Alina Sorescu și Alex Ciucu au stat ore bune la tribunal! Artista, prima reacție: „Sunt încrezătoare că decizia va fi în beneficiul fetelor”
Click.ro
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Carmen Brumă, dezvăluiri fără precedent după 25 de ani de relație cu Mircea Badea. 'Am mers mai departe'
Unica.ro
Cele trei zodii care atrag succesul. Cum își îndeplinesc dorințele
EVZ.ro
O presupusă vrăjitoare, escrocherie de 7.000 de euro. Cum l-a păcălit pe un bărbat pentru bani
Spynews
Statul vrea banii românilor. Proprietarii de mașini trebuie să plătească până luni, 30 septembrie
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
Mai mult decât fantastic e doar Tantastic Studio! Servicii premium de bronzare la solar Pipera
Mediaflux
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Interviurile Insula Iubirii sezonul 8. Dani și ispita Mădălina au apărut ținându-se de mână, dar s-au certat în fața camerelor
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro