Foarte multe ingrediente pe care le folosim zilnic în bucătărie pot fi întrebuințate în industria curățeniei, spun specialiștii. Gospodinele au găsit câteva trucuri geniale care te ajută să scapi de grăsimea enervantă, ce se depune pe fundul tigăilor. Tot ce trebuie să faci este să amesteci câteva prafuri.
Pe lângă bicarbonatul de sodiu, praful de copt și sarea sunt aliații de încredere ai gospodinelor, atunci când vine vorba de curățarea celor mai dificile pete de murdărie de pe fundul tigăii.
Indiferent că ai prăjit cartofi, carne sau alte alimente în tigaie, aceste prafuri magice te vor ajuta să scapi de murdărie în doar doi timpi și trei mișcări, fără să cheltuiești o gălăgie de bani, procurând soluții chimice scumpe din comerț.
În primul rând vei clăi tigaia emailată cu apă caldă și o vei șterge cu o cârpă din microfibră. Apoi, vei presăra praful de copt pe fund și o vei stropi cu apă.
Lasă vasul de gătit să stea timp de 60 de minute, astfel încât agentul de creștere să poată reacționa cu depozitele de carbon. La final, vasele de gătit se vor șterge cu un burete moale, curat. Vei vedea cum petele dispar, ca prin minune.
Pentru a curăța tigaia cu sare, tot ce trebuie să faci este să umpli fundul cratiței cu aproximativ două căni de sare. Întinde sarea și preîncălzește cuptorul la 100°, după care vei introduce tava.
Tava se lasă la încălzit preț de 40 de minute, timp în care sarea ar trebui să se rumenească. După ce s-a scurs timpul, scoți tava din cuptor. După ce se răcește, clătești tava cu apă caldă din abundență. Petele vor rămâne doar o amintire.
Gospodinele te sfătuiesc să fii foarte atent atunci când cureți tăvile acoperite cu un strat antiaderent. Mai precis, iei cratița si o acoperi cu sare și o lași la odihnit timp de jumătate de oră.
După ce au trecut cele 30 de minute, scuturi sarea de pe fundul recipientului și-l clătești cu detergent. Tava antiaderentă poate fi, de asemenea, înmuiată în apă și detergent pentru 60 de minute. Rezultatele vor fi aceleași, impecabile.