UEFA, decizie șocantă în cazul lui Sebastian Colțescu. Ce i-au făcut arbitrului român

UEFA, decizie șocantă în cazul lui Sebastian Colțescu. Ce i-au făcut arbitrului român
UEFA, decizie socanta in cazul lui Sebastian Coltescu

Sebastian Colțescu nu are parte deloc de liniște după ce a fost acuzat de rasism la adresa lui Pierre Webo în timpul meciului dintre Paris Saint-Germain şi Istanbul Başakşehir FK, de acum trei luni. Ce decizie au luat oficialii de la UEFA și ce i-au făcut arbitrului român. 

UEFA, decizie șocantă în cazul lui Sebastian Colțescu

Clipe de coșmar pentru Sebastian Colțescu. Arbitrul român a fost acuzat că a folosit un termen rasist atunci când s-a referit la fostul atacant camerunez Pierre Webo, în timpul meciului dintre Paris Saint-Germain şi Istanbul Başakşehir FK, întrerupt pe 8 decembrie 2020 în minutul al 16-lea. În urma acestui scandal, Sebastian Colțescu a fost suspendat până la finalul sezonului. Nu doar atât. Și asistentul său Octavian Șovre a primit un avertisment.

În data de 8 decembrie 2020, în timpul meciului dintre echipele Paris Saint-Germain şi Istanbul Başakşehir FK, arbitrul Sebastian Colțescu a vrut să identifice pe unul din membrii echipei turcești, referindu-se la Pierre Webo drept „ăla negru de acolo”, atunci când i-a transmis informația prin cască centralului Hațegan. Cei de la Istanbul Başakşehir FK au auzit discuția și au reacționat imediat, stârnind un val de reacții printre jucători și suporteri.

UEFA nu a considerat remarca lui Sebastian Colțescu drept rasistă

Sebastian Colțescu a susținut, încă de la început, că este nedreptățit și nu a folosit remarca respectivă pentru a fi rasist, ci pur și simplu pentru a-l identifica pe antrenorul secund de la Istanbul Başakşehir FK.

„Din probele video şi audio disponibile, s-a stabilit că domnii Colţescu şi Şovre au folosit expresiile în limba română „negrul ăla” şi „ăla negru”, care în engleză sunt traduse „the black one”, pentru a-l identifica pe antrenorul secund al lui Basaksehir, domnul Webo. Conform raportului lingvistic, expresiile româneşti „negrul ăla” şi „ăla negru” nu au conotaţii peiorative sau negative”, se arată în raportul UEFA.

Ilie Năstase i-a luat apărarea lui Sebastian Colțescu

Fostul mare tenismen Ilie Năstase a sărit în apărarea arbitrului român Sebastian Colțescu, spunând că acesta nu a greșit cu nimic și nu avea cum să-l identifice în alt fel pe Pierre Webo.

„Am văzut că e scandalul peste tot. Chiar nu înţeleg unde e problema. Nu e rasism! Dacă ei ne spun nouă albi, noi cum să le zicem lor? Arbitrul îi spune negru, dar nu ca să îl jignească. Nu avea nici număr pe el (n.red. – Pierre Webo, oficial la Istanbul Başakşehir).

Cum trebuie să îi spună? Putea să folosească de culoare, dar nu cred că ştia atât de bine engleza, aşa că a zis în română. Dacă era în tribune şi avea pe el şort, la vedere, 24 sau 50, zice numărul 24 sau 50”, a declarat Ilie Năstase, imediat după scandalul ce a izbucnit în decembrie 2020.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI