De ce îl apără Ilie Năstase pe Sebastian Colțescu. Are dreptate sau nu?

De ce îl apără Ilie Năstase pe Sebastian Colțescu. Are dreptate sau nu?
ILie Nastase i-a luat apararea lui Sebastian Coltescu

Ilie Năstase îi ia apărarea arbitrului Sebastian Colțescu în scandalul în care acseta este acuzat de rasism. Dacă are dreptate sau nu, citiți în rândurile din articolul de mai jos.

Ilie Năasatse a sărit în apărarea lui Sebastian Colțescu, acuzat de rasism. ”Dacă ei ne spun nouă albi, noi cum să le zicem lor?”

Ilie Năstase a sărit în apărarea lui Sebastian Colțescu după ce acesta l-a făcut negru pe un membru din staff-ul echipei Istanbul Basaksehirspor, scrie prosport.ro.

Astfel, primul lider ATP din istorie s-a arătat extrem de surprins de amploarea scandalului de la Paris care a dus la abandonarea meciului PSG – Istanbul Başakşehir, partidă disputată în Liga Campionilor.

Multă lumea îi ia apărarea lui Sebastian Colțescu

Sebastian Colţescu a iscat un scandal internațional după ce a folosit apelativul „negru“ pentru a-l identifica pe Pierre Webo, un camerunez care face parte din stafful clubului din Turcia.

Cu toate astea, treptat, au apărut şi voci care au susţinut că românul nu trebuie să fie ”decapitat“. Englezul Micah Richards, fost fotbalist de culoare, a oferit, probabil, cea mai elegantă declaraţie despre incidentul de pe ”Parc des Princes“. De asemenea, deloc surprinzător, şi Ilie Năstase, a devenit un apărător al lui Sebastian Colţescu.

Ilie Năstase nu înțelege care este problema că Sebastian Colțescu a spus negru

Am văzut că e scandalul peste tot. Chiar nu înţeleg unde e problema. Nu e rasism! Dacă ei ne spun nouă albi, noi cum să le zicem lor? Arbitrul îi spune negru, dar nu ca să îl jignească”, a explicat Ilie Năstase.

Marele jucător de tenis a spus că arbitrul nu avea cum altfel să îl identifice pe Pierre Webo. ”Nu avea nici număr pe el (n.red. – Pierre Webo, oficial la Istanbul Başakşehir). Cum trebuie să îi spună? Putea să folosească de culoare, dar nu cred că ştia atât de bine engleza, aşa că a zis în română. Dacă era în tribune şi avea pe el şort, la vedere, 24 sau 50, zice numărul 24 sau 50”, a mai declarat Ilie Năstase.

Fotbaliștii erau nemulțumiți de arbitraj și au găsit motivul pentru a se opri meciul

De asemenea, Ilie Năstase consideră că acesta a fost un motiv pentru jucătorii care erau nemulțumiți ca să oprească meciul. ”Eu cred că exista o tensiune la alt nivel. Fotbaliştii erau probabil nemulţumiţi de câteva decizii ale arbitrului de centru şi au tot căutat motive.

Jucătorul respectiv a făcut cel mai mare scandal, aproape că a intrat pe teren. Nimeni nu remarcă acest lucru. Cineva trebuie să îi ia apărarea şi lui Colţescu. Este un român şi nu cred că a făcut ceva intenţionat sau rasist”, a mai spus Ilie Năstase.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI