U Craiova 1948 – Universitatea Craiova, la un pas să fie oprit de arbitrul Istvan Kovacs. Fanii gazdelor au provocat haos pe stadion – VIDEO & FOTO

U Craiova 1948 - Universitatea Craiova, la un pas să fie oprit de arbitrul Istvan Kovacs. Fanii gazdelor au provocat haos pe stadion - VIDEO & FOTO
U Craiova 1948 - Universitatea Craiova a fost un meci foarte tensionat. Arbitrul a fost la un pas să oprească partida definitiv, după ce a trimis echipele la cabine, preț de 10 minute

Meciul dintre U Craiova 1948 – Universitatea Craiova a fost foarte tensionat. Duelul dintre cele două formații rivale din oraș a fost foarte aproape de a fi oprit definitiv de arbitrul Istvan Kovacs, care s-a temut pentru integritatea jucătorilor când torțele aruncate din tribuna gazdelor au ajuns pe teren. Rezultatul final a fost decis de o greșeală de arbitraj. Cei din camera VAR nu au intervenit.

U Craiova 1948 – Universitatea Craiova, meciul marilor orgolii

Meciul U Craiova 1948 – Universitatea Craiova, din etapa cu numărul patru din SuperLiga, a tensionat atmosfera în oraș. Fanii celor două echipe au început să organizeze cu multe ore înainte fluierului de final: s-au adunat în mai multe puncte din oraș, au început să cânte și să-și etaleze „arsenalul” de fumigene și petarde. Nu au lipsit tensiunile, dar jandarmii, mobilizați în număr mare, au reușit să-i stăpânească pe cei care au avut chef de scandal.

Suporterii celor două formații au fost duși la stadion escortați de forțe de ordine, pe rute diferite. Au intrat pe stadion cu mult înainte să înceapă partida și și-au început recitalul.

Atmosfera a fost tensionată și în timpul confruntării când cele două galerii au început să se războiască. Primii au intrat în scenă susținătorii formației vizitatoare, care au aprins petarde. Suporterii gazdelor au venit mult mai bine „înarmați”, iar torțele lor au ajuns pe teren.

 

În două rânduri. Arbitrul Istvan Kovacs și organizatorii au încercat să liniștească spiritele, iar la un moment dat „centralul” a trimis cele două formații la vestiare și a avertizat că o să oprească derby-ul din Bănie. Totul s-a întâmplat în prima parte a reprizei secunde când fanii din FCU Craiova au aruncat pe gazon torțe, bețe de steag și chiar un scaun. Din fericire, nimeni nu a fost lovit! Partida a fost întreruptă zece minute.

Rivalitate dintre cele două echipe este foarte mare. CS Universitatea Craiova a fost înființată în anul 2017, iar U Craiova 1948 în anul 2013. Ambele formații se consideră continuatoarea „Craiovei Maxima”, echipa care în anul 1983 a ajuns în semifinalele Cupei UEFA.

„E un război care niciodată nu se va termina și de asta o să profite celelalte echipe din campionat. Ne mai trebuie unul sau doi jucători care să facă diferența, sper să-i găsim. Ca joc, eu sper să fim una dintre echipele bune ale campionatului”, a declarat Adrian Mititelu, finanțatorul formației U Craiova 1948.

U Craiova 1948 – Universitatea Craiova 1-2, influențat de deciziile arbitrilor

U Craiova 1948 – Universitatea Craiova s-a terminat 1-2, iar toate cele trei goluri au fost marcate din lovituri de la 11 metri. Primul penalty nu a fost văzut de Istvan Kovacs și a fost acordat din camera VAR, iar Andrei Ivan a deschis scorul. În ultimele secunde ale primei reprize, după o lovitură liberă executată de Hanca, „centralul” care va arbitra la Campionatul Mondial a considerat că mingea l-a lovit în mână pe Yassine Bahassa și a acordat din nou lovitură de la 11 metri. Reluările nu au arătat clar acest lucru. Hanca a înscris de la „punctul cu var” și oaspeții au condus cu 2-0.

„Dacă arbitrul consulta VAR probabil că nu mai dădea al doilea penalty. Alt noroc pe capul lor. Am început cu acest handicap. Două penalty-uri, două cadouri. I-am băgat în corzi aici pe Oblemenco unde ei joacă de 3 ani. Mai trebuie să muncim, sper că la următorul meci să-i batem”, a „tunat” Adrian Mititelu.

„Ei intervin din camera VAR doar când sunt siguri că s-a întâmplat ce cred ei. Nu se vede niciun henț, nu e henț. Pe mine m-a decepționat prestația lui Istvan Kovacs”, a spus Ion Crăciunescu, la emisiunea Fotbal Club, de la Digi Sport.

Ultimul gol al partidei a fost înscris de Compagno. Atacantul italian a marcat din lovitură de la 11 după ce Paul Papp a faultat inexplicabil în careu.

Echipele de start din derby-ul Craiovei:

FC U Craiova: R. Popa – R. Negru, Duarte, Paramatti, Huyghebaert – Asamoah, V. Achim – Baeten, Yassine Bahassa, Van Durmen – Compagno
Rezerve: S. Mogoșanu – R. Grigore, G. Enache, Dr. Albu, Sidibe, Marquet, Chițu, Cl. Bălan, G. Iancu
Antrenor: Marius Croitoru

CS Universitatea Craiova: Lazar – Martic, Papp, Da Silva, N. Bancu – Mateiu, Al. Crețu – Hanca, Baiaram, A. Ivan – Markovic
Rezerve: I. Popescu – Șt. Vlădoiu, Căpătînă, Screciu, Vătăjelu, Roguljic, Cîmpanu, Koljic, Rivaldinho
Antrenor: Laszlo Balint

SURSA FOTO: https://www.facebook.com/UCVOficial