Scandal cu o miză de multe zeci de milioane de euro în fotbalul românesc. De ce amenință Adrian Mititelu că nu va fi televizat meciul FCU Craiova – Universitatea Craiova

Scandal cu o miză de multe zeci de milioane de euro în fotbalul românesc. De ce amenință Adrian Mititelu că nu va fi televizat meciul FCU Craiova - Universitatea Craiova

Fotbalul din SuperLiga României trăiește în mare parte din drepturile de televizare, dar Adrian Mititelu vrea să spulbere acest contract. Patronul formației FCU Craiova spune că echipele nu și-au primit banii și vrea rezilierea înțelegerii care valorează 140 de milioane de euro. Omul de afaceri susține că sunt șanse foarte reduse ca partida dintre FCU Craiova și Universitatea Craiova să fie televizată.

Cluburile din SuperLiga nu și-au primit banii din drepturile tv. Adrian Mititelu vrea alt contract

Adrian Mititelu a ieșit din închisoare și vrea să răstoarne din temelii regulile din fotbalul românesc. S-a războit cu Gigi Becali și Mihai Rotaru și acum amenință că nu va lăsa nicio cameră de filmat să intre pe stadion la partida dintre FCU Craiova – Universitatea Craiova, programată pe data de 7 august. Patronul formației din Bănie este supărat că firma care deține drepturile de televizare nu și-a achitat datoriile.

„Încep să cred că meciul nu va putea fi televizat, deoarece nu cred că se mai poate vorbi despre o cedare a drepturilor TV, din moment ce aceste drepturi nu au fost plătite. Suntem în luna august, mâine e 4 august și deja cei care au cumpărat drepturile nu și-au achitat obligațiile.

Au plătit o sumă modică, undeva la 15% din rata care ni se cuvenea, undeva la 7 la sută din rata pe acest an – nu acoperă nici TVA-ul”, a declarat Adrian Mititelu.

Întârzierea este destul de serioasă. Banii trebuiau să fie achitați încă din data de 8 iulie. Cei de la LPF, care au contractul sub observație, ridică din umeri.

„Cei de la ligă au făcut toate demersurile necesare, eu la început i-am bănuit și pe ei de o oarecare favorizare a acestei societăți, dar se pare că cei de la LPF sunt legați de mâini și de picioare.

Ei sunt foarte pesimiști că această societate își va duce la bun sfârșit contractul”, a mai spus Adrian Mititelu.

Actualul contract pentru drepturile de televizare valorează aproape 140 de milioane de euro, iar din anul 2024, de când va intra în vigoare o nouă înțelegere, se va ajunge la aproximativ 150 de milioane de euro.

Aceste afaceri nu s-au făcut în urma unor licitații, ca în perioada în care Liga Profesionistă de Fotbal era condusă de Dumitru Dragomir, ci în baza unui un parteneriat media între LPF și firma eAD.

Partida FCU Craiova – Universitatea Craiova este programată pe data de 7 august. Nu este prima oară când Adrian Mititelu atacă deținătorul de dreputuri. Acum două săptămâni spunea că echipele de fotbal din România primesc prea puțini bani pentru că partidele sunt difuzate, în direct, la televiziune.

Urmăriți Playtech.ro și pe