TVR, risipă de bani publici. Pe ce a dat colosala sumă de 65.000 de euro. Ireal!

TVR, risipă de bani publici. Pe ce a dat colosala sumă de 65.000 de euro. Ireal!
Pe ce a dat TVR suma colosala 65.000 de euro

TVR, risipă de bani publici. Pe ce a dat colosala sumă de 65.000 de euro. Reprezentanții Televiziunii Române vor să dea în judecată o reputată instituție media din pricina unui articol apărut în urmă cu câteva zile, în presa din România. Despre cine este vorba. 

De ce vrea TVR să dea în judecată Pagina de media

Scandal mare în mass-media din România. Televiziunea Română vrea să dea în judecată paginademedia.ro după publicarea unui articol în care a fost vizat postul TVR. Articolul respectiv, publicat de Pagina de Media în urmă cu numai câteva zile, vorbește despre felul în care oficialii Televiziunii Române au cheltuit suma fabuloasă de 318.920 lei, adică 65.000 de euro, pentru servicii de curățenie pe două luni de zile. Oficialii TVR cer instituției media să își dezvăluie sursele pe baza cărora a fost documentat articolul cu pricina.

„S-a produs încălcarea drepturilor nepatrimoniale la imagine ale SRTv, a dispozițiilor legale privind accesul la informații oficiale și, mai mult decât atât, drepturile cu caracter personal ale membrilor Comitetului Director al SRTv”, au scris oficialii Televiziunii Române, conform paginademedia.ro.

Mai mult de atât, TVR susține că în articolul publicat de Pagina de Media apare „o copie de pe hotărârea Comitetului Director, document oficial al instituției, cuprizând semnăturile olografe ale membrilor acestui for de conducere”, spune sursa citată.

De la ce a pornit scandalul dintre TVR și Pagina de Media

Se pare că sindicaliștii de la MediaSind, la momentul respectiv, ar fi declarat că suma de 65.000 de euro ar fi fost aprobată de către Președintele-Director General al Televiziunii Române, Doina Gradea. Mai târziu, oficialii TVR au infirmat acest lucru, spunând că suma precizată nu ar fi fost semnată de PDG.

Lucrurile nu au rămas așa. Ulterior, jurnaliștii de la Pagina de Media au făcut rost de un document care confirma faptul că Președintele-Director General al Televiziunii Române Doina Gradea și restul membrilor din Comitetul Director își dăduseră ok-ul pentru a valida contractul cu firma de curățenie, urmând ca acesta să intre în vigoare și suma de 65.000 de euro să fie alocată. După ce Comitetului Director a avizat contractul, acesta a primit, într-un final, și votul celor din Consiliul de Administrație.

„Este similară cu valoarea contractului pentru servicii de curățenie aferent anului precedent, diferențele fiind generate de creșterea cuantumului salariului minim pe economie în 2020 și la începutul acestui an, dar și a prețului consumabilelor, cauzat de inflație”, au explicat oficialii TVR, scriu cei de la paginademedia.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI