David Popovici, o nouă victorie la CE. S-a calificat în finala probei de 200 m liber. TVR, criticată că nu a trimis jurnalişti la competiţie

David Popovici, o nouă victorie la CE. S-a calificat în finala probei de 200 m liber. TVR, criticată că nu a trimis jurnalişti la competiţie
TVR, criticata din interior pentru ca nu a fost la CE de la Roma

Update duminică, 14 august 2022, ora 19:20. ​David Popovici s-a calificat în finala probei de 200 m liber din cadrul Campionatului European de nataţie pentru seniori de la Roma, după ce a înregistrat primul timp din prima semifinală.

Acesta s-a calificat cu primul timp în marea finală – 1:44.91. Finala va avea loc luni, 15 august 2022, de la ora 19:06, ora României.

ŞTIREA INIŢIALĂ

Televiziunea Română a fost criticată după cursa de record mondial a lui David Popovici de la Campionatele Europene de la Roma. De ce nu au fost trimişi jurnalişti la competiţie, vedeți în rândurile de mai jos.

TVR, scandal intern după cursa de record mondial a lui David Popovici. De ce nu a fost prezentă TVR la Roma

Sâmbătă, David Popovici, 17 ani, a bătut recordul mondial în proba de 100 de metri liber și a cucerit medalia de aur la Europenele de la Roma, Italia. Modul în care Televiziunea Română a abordat competiția internațională a provocat un scandal intern.

TVR transmite Campionatele Europene de la Roma, însă în buget nu au fost prinși bani pentru a trimite jurnaliști la fața locului. Astfel, Tudor Furdui, angajat al TVR, critică managamentul postului public.

TVR, criticată din interior

„Doresc să-i felicit pe cei care NU au aprobat deplasarea unei echipe TVR (formată din 2 persoane) la C.E. de Natație de la Roma, acolo unde David Popovici a ieșit campion european spulberând recordul mondial! Ați făcut o economie majoră instituției. Milioane de români NU vor avea reacții după acest rezultat fabulos pentru România. Sunteți niște manageri iscusiți. Sincere felicitări”, a scris Tudor Furdui, pe contul personal de Facebook.

TVR obținuse acreditările necesare

Campionatele Europene sunt comentate din studioul din țară de Emil Hossu Longin, însă TVR nu a trimis niciun reporter sau cameraman la Roma, chiar dacă inițial s-au obținut acreditări pentru comentatorul Sorin Hobana, reporterul Dana Alexe și cameramanul Dorin Turc, porivit gsp.ro.

De asemenea, Dan Turturică, preşedintele-director general al Societăţii Române de Televiziune, s-ar fi opus, invocând motive financiare. În plus, acesta ar fi susținut că TVR are deja un corespondent la Foro Italico, însă presupusul corespondent nu a primit însă acreditare.

Campionatele Europene de Canotaj de la Munchen, tratate la fel de TVR

O situație asemănătoare poate fi întâlnită și la Campionatele Europene de Canotaj de la Munchen. TVR nu are comentator la fața locului, are doar reporter și cameraman. Pe de altă parte, David Popovici a transmis un scurt mesaj după ce a câștigat medalia de aur la 100 de metri, în tmp ce se îndrepta către podium.

„Credeam că e posibil și e cel mai bun loc în care aș fi putut să fac asta Aici s-a bătut recordul și în 2009. Sunt bucuros că am reușit asta! Acum mă grăbesc pentru premiere, dar o să revin și vom discuta despre tot”, este prima reacție a lui David Popovici după aurul de la 100 de metri liber de la CE.