Turtă dulce cu miere de albine. Care este ingredientul secret pentru desertul Crăciunului

Turtă dulce cu miere de albine. Care este ingredientul secret pentru desertul Crăciunului
Ingredientul secret pentru turtă dulce?

Cum să prepari chiar tu acasă turta dulce? Cu siguranță desertul Crăciunului va fi mai gustos dacă este gătit de tine și familie. Invitații vor aprecia aromele pe care le vei pune în aluat. Ce ingredient nu trebuie să lipsească?

Rețetă pentru turtă dulce: ce ingredient nu trebuie să-ți lipsească?

Unii au senzația că turta dulce nu poate fi făcută acasă. Ea este puțin mai pretențioasă față de alte dulciuri, dar cu siguranță dacă ești atent la câțiva pași vei avea cu ce să te mândrești în fața oaspeților. Este foarte important să nu uiți de melasă, ingredientul secret pe care îl folosesc experții în dulciuri.

Melasa este similară unui sirop care are o culoare brună-negricioasă și provine din urma extragerii zahărului din sfeclă de zahăr sau trestie de zahăr. Ea este des folosită în special pentru turta dulce pentru culoarea pe care o oferă aluatului, dar și pentru gustul specific puțin ars, dar extrem de plăcut.

Partea plăcută este că după ce termin coca, îi poți invita pe copii să vă distrați împreună în timp ce îi dați formele dorite. Poți face turtă dulce în formă de brăduți de Crăciun, în formă de reni sau chiar în formă de Moș Crăciun.

La acest pas te poți ajuta de formele din comerț care îți ușurează categoric munca. Trebuie să ai grijă ca aluatul să nu fie unul moale ca pentru gogoși, ci mai degrabă să aibă textura și consistența unui aluat pentru tartă, puțin maleabil.

  • Ingrediente:

150 de grame de unt cu 82% grăsime
150 de grame de zahăr brun (se poate folosi și zahăr alb, dar turta dulce va avea o culoare mai pală)
200 de grame de miere de albine
1 ou întreg
½ linguriță de sare
1 linguriță (10 grame) de bicarbonat de sodiu
450 de grame de făină + făină pentru presărat planul de lucru
1 lingură extract de vanilie (sau, în lipsă, 1 plic de zahăr vanilat)
1 linguriță scorțișoară pudră
1 linguriță ghimbir pudră
½ linguriță ienibahar pudră
¼ linguriță nucșoară pudră
8 cuișoare
2 păstăi de cardamom
1 lingură melasă

Mod de preparare

Pune ingredientele uscate peste cele umede și mixează extrem de bine totul pentru ca toată coca să fie fină. Aluatul nu se frământă mai mult de 12 minute cu mâna. Presară făină pe planul de lucru și pune aluatul pentru turtă dulce. Modelează o bilă mare pe care o întinzi cu sucitorul.

Împachetează aluatul și lasă totul la frigider pentru minimum 8 ore, maximum 72 de ore. Scote aluatul și lasă-l jumătate de oră la temperatura bucătăriei, ulterior presară făină și începe să întinzi coca pentru a putea tăia formele dorite. După ce le bagi la cuptor, în 10-12 minute sunt gata.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI