Cum se face, de fapt, sosul teriyaki. Rețetă și ingrediente

Cum se face, de fapt, sosul teriyaki. Rețetă și ingrediente
Rețetă pentru sos teryaki

Foarte multe persoane adoră gustul dulce și acidulat al sosului Teriyaki. De fapt, ori de câte ori este posibil, comandă și sos Teriyaki la un restaurant. Acest sos de casă este ideal și mult mai bun decât orice ați cumpăra în magazine și vă va duce puiul și orezul la nivelul următor! Iată cum se face de fapt sosul teriyaki și care este rețeta și ingredientele.

Rețetă, ingrediente și cum se face sosul teriyaki

Cu doar câteva ingrediente, această rețetă de sos Teriyaki este ușor de încercat și deoarece este de casă, știți exact ce se întâmplă în ea! Puteți face acest sos Teriyaki pe aragaz și în interiorul vasului instant, în funcție de preferințe.

Cu această rețetă de sos teriyaki de casă, puteți râde de acele momente stresante și vă puteți bucura de masa așa cum ați planificat. S-ar putea să descoperiți chiar că vă place mai mult genul acesta de masă. A face Teriyaki este întotdeauna o opțiune atunci când îmi lipsesc ingredientele pentru alte rețete.

Sos Teriyaki – rețetă și ingrediente

Cu doar câteva ingrediente, această rețetă este atât de rapidă și ușor de încercat împreună, în timp ce legumele se fierb sau puiul este la grătar. Sosul Teriyaki de casă într-adevăr durează doar 10 minute (pe aragaz, chiar mai puțin în oala instant sau în oala sub presiune). Iată cum se face acesta potrivit devourdinner.com.

Ingredientele necesare pentru sosul Teriyaki

Pentru a face sos Teriyaki de casă avem nevoie de următoarele ingrediente:

  • 1 cană de apă
  • 1/4 cană sos de soia
  • 4 linguri de zahăr brun
  • 1 pliculeț miere
  • 1/2 linguriță ghimbir
  • 1 cățel de usturoi
  • 1/4 cană apă
  • 2 pliculețe de amidon de porumb.

Cum se face sosul Teriyaki

Într-o tigaie de sos combinați apa, sosul de soia, zahărul brun, mierea, ghimbirul și usturoiul. Într-un castron separat, amestecați 1/4 cană de apă cu amidon de porumb și adăugați-l în tava de sos și amestecați constant.

Pe măsură ce se încălzește, veți observa în timp ce zgâriați fundul tigăii, sosul devenind mai gros. Continuă să amesteci! În curând lichidul întunecat va deveni mai opac și se va îngroșa. Aduceți la fierbere lentă și lăsați să fiarbă timp de 2 minute. Apoi scoateți-l de pe foc. Sosul se va îngroșa pe măsură ce se răcește. Păstrați excesul de sos în frigider pentru utilizare ulterioară. Această rețetă de sos Teriyaki va dura 5-6 zile dacă se păstrează corect în frigider.

Sosul Teriyaki de casă este perfect pe un castron de orez cu legume, pui sau friptură. Adăugați puțin din sos atunci când gătiți fiecare dintre aceste ingrediente pentru a adăuga o aromă dulce înțepătoare în felul de mâncare.

Urmăriți Playtech.ro și pe