Așa cum am învățat la istorie, cu mult timp înainte ca București să devină capitală, orașul Târgoviște, pentru scurt timp, a avut această titulatură, mai ales pe vremea domnitorului Vlad Țepeș, rămânând multe vestigii istorice din acea perioadă, printre care și turnul sub care, se presupune că, ar fi fost îngropat trupul domnitorului.
În secolul al XIV-lea, Târgoviște, o cetate de târgoveți importanți a Regatului Țării Românești, avea să devină capitală, fiind atestată documentar în perioada anilor 1417-1418. La acea vreme cetatea era mică și fără prea multe fortificații, dar, odată cu venirea aici a nobilului Vlad Dracul, în 1436, ca domnitor, aveau să înceapă lucrări de consolidare și mărire a cetății.
Însă, marile schimbări în cetatea Târgoviște aveau să apară, după urcarea pe tronul Țării Românești a lui Vlad Țepeș, supranumit Dracula, care lua decizia de a-și face capitala regatului aici. Începând cu 1460, Vlad Țepeș va ordona construirea unui nou turn, cunoscut azi sub numele de Turnul Chindiei, la care se ajunge și astăzi, urcând peste 100 de trepte.
Turnul Chindiei a devenit simbolul orașului Târgoviște de astăzi, și fosta capitală a Țării Românești, iar de la înălțimea ferestrelor turnului se poate admira și vechea biserică din curtea interioară, datată de la începutul anului 1415.
Așa cum spuneam, avea să fie construit în perioada lui Vlad Țepeș, pe parcusul celei de-a doua domnii a acestuia, servind pe lângă altele, și ca foișor de foc, de unde străjerii anunțau dacă avea loc un incendiu în zonele apropiate cetății.
Situat și astăzi pe pridvorul bisericii construite de un alt domnitor român, Mircea cel Bătrân, se mai văd și azi urmele zidurilor altarului și naosului bisericii, existând documente care atestă existența acestei biserici.
După a doua înscăunare pe tronul Țării Românești, Vlad Țepeș avea să fie trădat de boierime, iar în decembrie 1476 avea să fie asasinat, iar capul avea să-i fie trimis la Constantinopole, sultanului. Deși se presupunea că trupul i-ar fi fost îngropat sub Turnul Chindiei, nu există dovezi concludente. Alte zvonuri spun că fostul domnitor ar fi fost îngropat la Mânăstirea Snagov, sau alții pretind că s-ar afla chiar în Italia, conform unor manuscrise de pe vremea lui Vlad Țepeș, deținut de Vatican.
Deși istoricii și astăzi se contrazic cu privire la locul în care i-ar fi fost îngropat trupul, legendele despre Vlad Țepeș continuă să atragă, și mai ales după publicarea celebrului roman „Dracula”, semnat de britanicul Bram Stoker, care de altfel nu fusese deloc în România, atunci când a scris acest volum