Turiștii care vor să meargă pe Transbucegi trebuie să fie atenți. Există pericol ca stâncile să cadă pe drum

Turiștii care vor să meargă pe Transbucegi trebuie să fie atenți. Există pericol ca stâncile să cadă pe drum
Turiștii care vor să meargă pe Transbucegi trebuie să fie atenți

Turiștii care circulă pe Transbucegi din cauza pericolului căderilor de stânci, pe anumite tronsoane. Transbucegi este unul dintre cele mai frumoase drumuri din România, cu peisaje ce îți vor tăia respirația.

Pericol pe Transbucegi

În mai multe puncte de pe traseu, bucăți întregi de stâncă se desprind de pe munte. Cel mai mare pericol se află pe un versant aflat între kilometrul 2+300 și kilometrul 2+500. Salvamontiștii atrag atenția șoferilor asupra pericolului pentru traficul rutier pe care îl reprezintă desprinderea unor bucăți mari de stâncă pe drumul județean 713 – Transbugeci.

Drumul traversează Parcul Natural Bucegi și face legătura între județele Prahova și Dâmbovița. Salvamontiștii au precizat că s-au pus plase de siguranță pentru a oprit cădea bucăților de piatră pe drum. Cu toate acestea, ele nu fac față foarte bine.

„Au fost puse nişte plase de siguranţă, dar nu fac faţă prea bine. Este vorba de un tronson aflat la graniţa dintre Dâmboviţa şi Prahova. Ieri, a fost o comisie de la drumuri pentru consolidarea drumului. Drumarii au luat bolovanii cu mâna, pentru că nu sunt mari, dar căderile de stânci există. Sunt două zone afectate”, ne-a spus Doru Deaconescu, salvamontist.

Căderi de bolovani și pietre

Căderile de pietre au loc pe sensul către Cabana Dichiu, în afara drumului județean. Versantul împădurit aparține de Domeniul Silvic al Statului și se află în administrarea Regiei Naționale a Pădurilor. Potrivi Parcului Natural Bucegi, este vorba despre o suprafață de teren care se află într-un amplu proces de eroziune.

Vestea nu este una bună pentru turiști, mai ales acum, în prag de weekend. Sute de turiști aleg să se recreeze în Stațiunea Padina  – Peștera, cu toate că traficul este infernal. Transbucegi mai este cunoscut și sub numele de „Drumul Babelor”.

Acesta face legătura între stațiunea Sinaia, ce se află în județul Prahova, și străbate platoul Bucegi. Ajunge tocmai până la cabana Piatra Arsă, din județul Dâmbovița. Transbucegi este considerat unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din România, alături de Transalpina și Transfăgărășan.

Transbugeci începe din Drumul Județean DN71 și are o lungime de 17 kilometri. Face legătura între Sinaia și Târgoviște, înainte ca acesta să ajungă la Cabana Cota 1000. Mergând pe drum, veți ajunge la o înălțime de 1.925 de metri.

Mai mult de atât, veți trece pe lângă Cabana Cuibul Dorului și urcă Șaua Dichiu. În dreptul Cabanei Dichiu, drumul cotește brusc la dreapta și străbate Platoul Bucegi, până ajunge în apropierea Cabanei Piatra Arsă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI