Turcia a început războiul în nord-estul Siriei. Armata a declanșat ofensiva împotriva PKK și a teroriștilor ISIS

Erdogan a anunțat că Turcia a început războiul în nord-estul Siriei

Armata Turciei a lansat azi Operațiunea Primăvara Păcii împotriva PKK și a teroriștilor din cadrul gurpării ISIS din zona de nord a Siriei, confom ultimelor declarații ale lui Recep Erdogan. Președintele Turciei a mai susținut că s-a început deja ofensiva militară în nord-estul Siriei, ofensivă care este desfășurată cu girul Statelor Unite ale Americii și Donald Trump.

Turcia a început războiul împotriva kurzilor din nordul Siriei

Turcia a lansat azi ofensiva contra kurzilor din zona de nord a Siriei. Din păcate, un oraș este atacat chiar în momentele acestea, iar sute de civili fug din calea bombardamentelor. Situația tragică abia a început. Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a susținut, în cursul zilei de miercuri, lansarea operațiunii aferente. Pe rețelele de socializare au apărut imagini cu civilii care părăsesc orașul în care odată locuiau fără griji încă din primele 30 de minute de când a pornit războiul.

„Misiunea noastră este să prevenim crearea unui coridor al terorii de-a lungul graniței noastre de sud și să aducem pacea în zonă”, a scris Erdogan. Armata Turciei. Atacul are ca țintă milițiile kurde care zilele trecute erau aliate americanilor și care au fost esențiale pentru doborârea ISIS în Orientul Mijlociu. Armata turcă a pătruns prin două puncte ale frontierei, aproape de orașele Tal Abyad şi Ras al-Ayn, potrivit unui oficial turc.

نزوح

Publicată de ‎إيفان حسيب – Ivan Hassib‎ pe Miercuri, 9 octombrie 2019

„O panică uriaşă în rândul populaţiei”

La scurt timp după ce Erdogan, un oficial al Forțelor Democrate Siriene, citat de Reuters, a declarat faptul că aviația militară din Turcia a atacat zonele civile și a provocat„o panică uriaşă în rândul populaţiei”.

Altă sursă turcă din domeniul securității a susținut că atacul va fi sprijinit și de artilerie. Presa din Siria, alături de un oficial kurd, au preizat că bombardamentele aeriene au lovit oraşul Ras al-Ain din nord-vestul ţării, la frontiera cu Turcia.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI