Riscul izbucnirii unui război nuclear, real: cum ne mai sperie oficialii ruși

Riscul izbucnirii unui război nuclear, real: cum ne mai sperie oficialii ruși

Tensiunile dintre marile puteri ale lumii au crescut foarte mult în ultimii ani, iar rușii sunt din ce în ce mai supărați. Din acest motiv, au insistat de curând pe riscul izbucnirii unui război nuclear.

În cazul în care ai crezut, pentru un moment, că există pace și liniște pe mapamond, te-ai înșelat amarnic. Rușii trăiesc cu impresia că mai multe țări importante și alianțe au creat un front comun împotriva lor. Din acest motiv, au făcut de curând mai multe referințe la posibilitatea unui răzbui nuclear.

Există riscul izbucnirii unui război nuclear. Se observă o dinamică negativă în ultimul an”, a afirmat Serghei Ryabkov, informează mediafax.ro. Ryabkov este adjunctul ministrului rus de externe, iar declarația a fost făcut pe parcursul zilei de joi, în contextul unei conferințe organizată de agenția de presă TASS.

Având în vedere ca Serghei a formulat opinia întregului guvern de la Kremlin, situația nu este deloc roz. iar argumentele sunt numeroase. Potrivit oficialului rus, mișcările partenerilor occidentali sunt din ce în ce mai agresive și bazate pe emoții, în loc de logică și argumente. „Ei evită discuțiile privind diverse subiecte, blochează canalele de comunicare, strică arhitectura sistemului de control al armelor și abordează în mod intenționat o direcție distructivă în ceea ce privește mecanismele eficiente din domeniul securității și stabilității, care au fost în vigoare zeci de ani”, a mai spus Ryabkov.

Dacă citești fugitiv cele câteva rânduri ale oficialului din țara lui Putin, aproape că nici nu le vezi ca pe o amenințare. Mai degrabă, rușii sunt în stare să se apare cu întregul arsenal pe care îl au la dispoziție. În realitate, Kremlinul s-a asigurat că întreaga planetă înțelege deschiderea sa pentru un eventual război nuclear.„Acesta este un comportament foarte periculos și iresponsabil. Ar putea să ducă la consecințe negative pentru stabilitatea strategică”, a concluzionat Serghei Ryabkov.