Tunelurile secrete din România care ascund povești incredibile. Care sunt cele 5 locuri neștiute din țară

Tunelurile secrete din România care ascund povești incredibile. Care sunt cele 5 locuri neștiute din țară
Stii unde sunt?

România are extrem de locuri superbe, în care turiști din toată lumea vin să le viziteze. Pe lângă frumusețile naturale, țara noastră ascunde și câteva secrete. De altfel, există cinci tuneluri secrete de care puțini au auzit. Pe lângă București și Cluj, țara noastră ascunde câteva tuneluri care vin cu legende și povești.

Tunelul de la Întorsura Buzăului

Cel mai lung tunel de cale ferată din țară măsoară peste patru kilometri, dar mai există și altele de care probabil nu ai auzit. În Brașov este cel mai lung tunel feroviar din țară, cu 4,4 km lungime. Cel care a inaugurat tunelul a fost electrocutat in timp ce a urcat pe o scenă improvizată și a murit.

Tunelul de pe Transfăgărăşan

Pe Transfăgărașan a luat naștere în 1972 cel mai lung tunel rutier din România.  Se numește Capra-Bâlea Lac și se află pe creasta Făgărașului.

Tunelul care leagă Galați de Vaslui

La începutul secolului XX era cnstruit tunelul feroviar de 3,3 km Berești. Trece pe sub dealul Tălășmani și e legătură între județele Galați și Vaslui. Tunelul era săpat cu lopata și târnăcopul la momentul acela, scrie știridinlume.

Tunelurile de la Defileul Jiului

Acesta leagă Hundoara și Gorj prin munții Vlcan și Parâng. Construcția căii ferată a început în 1924 dar a fost oprită de mai multe ori până după cel de-Al Doilea Război Mondial.  Calea ferată din Defileul Jiului cuprinde 43 de tuneluri, 109 poduri și 2,5 km de ziduri.

Turneu de peste 100 de ani

E printre cele mai vechi tuneluri și are aproape 120 de ani. Se află în apropiere de Hunedoara și leagă orașul de la Govâdija de minele de fier din zona Gherlaiului.

Are 800 de metri lungime și e ascuns la câțiva km de Castelul Corvinilor.