Tunelul secret de la palatul lui Gigi Becali. Pentru cine l-a făcut Carol al II-lea

Tunelul secret de la palatul lui Gigi Becali. Pentru cine l-a făcut Carol al II-lea
Detalii despre tunelul secret al lui Gigi Becali

Gigi Becali are un tunel secret chiar de la palatul său. Acesta este făcut de către Carol al II-lea. Ce detalii sunt cunoscute despre construcția din apropiere Pieței Victoria și cum a luat naștere?

Detalii despre turnul secret de la palatul lui Gigi Becali

Palatul renumit al lui Gigi Becali cuprinde o poveste aparte legată de istoria României. Locuința sa din centrul Bucureștiului are și un tunel secret care se bucură de detalii din trecutul neamului. Concret, casa din Aleea Alexandru deținută de afacerist s-a numit Casa Manu-Auschnitt.

În anul 19000 terenul dintre Piața Victoriei și azi Șoseaua Aviatorilor era plin de salcii sălbatice, ulterior devenit Parcul Filipescu, un fel de cartier de lux destinal moșierilor din acea vreme.

Casa este ridicată întocmai schiței Muzeului Rodin din Paris. În acele timpuri printre alți aristocrați care locuiau în cartier își făcea loc și familia avocatului Iancu Manu, căsătorit cu Zeta Cantacuzino, fiica fratelui lui Cantacuzino Nababul.

Manu a contruit din zestrea imensă a partenerei sale casa care în anul 2006 a intrat în posesia celebrului latifundiar. „Este copiată după Muzeul Rodin din Paris și e una dintre cele cinci-șase case foarte frumoase care au mai rămas din Bucureștiul de altă dată, pe lângă Casa Oamenilor de Știință (COȘ) din Lahovari, Palatul Cantacuzino, Ambasada Poloniei”, a spus Ion Varlam, rudă îndepărtată cu foștii proprietari ai casei.

Zvonurile de atunci arătau că Auschnitt era sfătuitorul pe probleme financiare ale Elenei Lupescu, iubita lui Carol al II-lea, de aici trăgându-se și una din legendele care înconjoară Palatul – Regele Carol al II-lea care venea în secret la Elena. Chiar un arhitect a confirmat faptul că turnul era folosit de Carol pentru a ajuns să se iubească cu amanta.

Un arhitect confirmă zvonurile din secolul XX

Arhitectul Camil Roguski, fost angajat de Becali ca să restaureze casa, îi dă dreptate patronului FCSB: „Tunelul era pentru Lupeasca, desigur. El duce la o casă care a fost tot a lui Auschnit și pe care acesta a pierdut-o la cărți în favoarea lui Carol”.

„Despre veşnic îndrăgostitul şi nesăbuitul Carol s-a spus că ar fi fost bolnav de priapism, o boală foarte rară din cauza căreai avea un apetit sexual ieşit din comun. Despre provocatoarea Elena s-a spus că ar fi fost singura care a putut potoli poftele carnale ale principelui, fiind ea însăşi o femeie de moravuri uşoare.

Speculaţiile privind relaţia de amor dintre cei doi au depăşit limitele imaginaţiei, atât în timpul vieţii lor, cât şi după moarte. Elena Lupescu a scris, în exilul din Franţa, ”Aventura de dragoste cu fostul principe moştenitor Carol- dezvăluiri senzaţionale”, în care povesteşte începuturile relaţiei cu Carol şi sentimentele ei pentru principe”, arată historia.ro

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI