Tudor Gheorghe nu a ratat recentul derbi al Craiovei. Ce spune despre partidă: „Eu țin cu fotbalul Olteniei. Nu am voie să am o echipă favorită!” EXCLUSIV

Tudor Gheorghe nu a ratat recentul derbi al Craiovei. Ce spune despre partidă: „Eu țin cu fotbalul Olteniei. Nu am voie să am o echipă favorită!” EXCLUSIV
Tudor Gheorghe nu a avut nicio favorită clară

Tudor Gheorghe nu a ratat recentul derbi al Craiovei! Pe lângă faptul că este un artist desăvârșit, Tudor Gheorghe este și un împătimit fan al fotbalului oltenesc. Tudor Gheorghe este unul dintre simbolurile Olteniei din ultimele decenii și fan declarat al fotbalului zonal. Vedeta nu a ratat recentul derby fotbalistic al Craiovei, confruntarea dintre Fotbal Club Universitatea 1948, formație patronată de familia Mititelu, și Clubul Sportiv Universitatea, cel al lui Mihai Rotaru. Una peste alta, cunoscutul rapsod și actor român susține că „meciul a fost în nota fotbalului românesc de astăzi”.

Tudor Gheorghe nu a ratat recentul derbi al Craiovei. „Meciul a fost în nota fotbalului românesc de astăzi

Unul din cei mai iubiți artiști ai momentului, cu o carieră care se întinde pe câteva decenii, Tudor Gheorghe iubește și fotbalul. În ultima etapă din „Superliga” fotbalului românesc s-au întâlnit Fotbal Club Universitatea 1948 și Clubul Sportiv Universitatea. La finalul meciului, câștigat de Universitatea Craiova cu 2-1, Tudor Gheroghe a vorbit în exclusivitate pentru Impact despre acest meci:

„Mă uit la meciurile din prima noastră ligă, deși uneori fac lucrul acesta fără niciun interes.

Partida recentă dintre oltenii mei a fost, după mine, un meci în nota fotbalului românesc de astăzi!”, a declarat Tudor Gheorghe pentru IMPACT.RO.

Fotbalul nostru nu dă „pe afară”

În opinia îndrăgitului artist, fotbalul nostru nu dă „pe afară atunci când vine vorba despre o anumită estetică”:

„Există o diferență clară între partidele din Champions League și cele în care joacă ai noștri. Echipelor noastre le lipsește o anumită estetică a acestui sport.

Oricine urmărești cu detașare meciurile din prima noastră ligă va putea repede observa că ne lipsește o anumită estetică. O anumită frumusețe a acestui sport. Ceilalți construiesc altfel, desenează uneori efectiv niște faze care-ți bucură ochii.

La noi, unde e grămada mai mare, acolo poți fi sigur că e și mingea. Ai noștri fug după minge. Toți se înghesuie în diverse părți ale terenului, după cum îi duce faza. A fost o vreme în care oltenii noștri, și nu doar ei, jucau altceva!”, afirmă același Tudor Gheorghe.

El a evitat să comenteze maniera de arbitraj, preferând să spună doar atât: „În fotbalul românesc trebuie să fii pregătit pentru orice. Sincer, am învățat de ceva timp să mă aștept la orice, în permanență!”.

Tudor Gheorghe nu a avut nicio favorită clară

Tudor Gheorghe mai susține că duminică seară nu a avut nicio favorită clară, în duelul Băniei.

„Eu țin cu fotbalul Olteniei. Nu am voie să am o echipă favorită! Sau, dacă vreți altfel spus, țin cu ambele echipe! Așa simt, așa fac!”, mai spune artistul.

Autorul fostului imn al Craiovei fotbalistice, „O iubire alb-albastră”, spune că datorează câteva lucruri lumii sportive a Băniei, inclusiv câteva „vorbe de duh”, care i se par foarte inspirate și greu de uitat.

„Oricât vi s-ar părea de straniu, să știți că uneori eșecul amar înregistrat în confruntările sportive sunt foarte bine explicate de câteva vorbe din popor, pe care e greu să le uiți.

Iar una dintre acestea, pe care nu am uitat-o vreodată din cauza umorului ei involuntar, dar care oferă o explicație simpatică și astăzi unor situații diverse,  suna cam așa: ”, a adăugat în felul său personal Tudor Gheorghe.

El spune că-și dorește să mai prindă o perioadă în care „să nu mai sărim în cur de sus atunci când învingem câte o echipă din vecinătatea noastră geografică sau sportivă, ci să dăm drumul bucuriei noastre fără margini atunci când vom reuși să trecem iar de echipe bine pregătite, așa cum făceam odinioară!”.

„Peste câteva zile voi ține pumnii tuturor echipelor noastre, în fruntea cu Craiova mea, în Conference League, dar tare mi-aș dori să mai depășim și echipe serioase!”, a conchis Tudor Gheorghe.