Tudor Chirilă a scos din minți părinții din România. Ce mesaj a transmis în prima zi de școală. „Nu văd niciun motiv de bucurie!”

Tudor Chirilă a transmis un mesaj dur în prima zi din noul an școlar

Tudor Chirilă este preocupat de problemele din învățământul românesc, pe care le semnalează de fiecare dată când are prilejul. Cu ocazia începerii noului an școlar, artistul a postat pe Facebook un mesaj critic la adresa sistemului de învățământ și a inițiat o petiție pentru reformarea lui.

Tudor Chirilă a transmis un mesaj dur în prima zi din noul an școlar

„Astăzi începe școala. Nu văd niciun un motiv de bucurie că mii de elevi se înrolează într-un sistem învechit și neperformant în care copilul este pus pe ultimul loc după diverse interese care mai de care mai absurde. Sistemul în sine e absurd. Din păcate, lucrurile nu se pot schimba decât din două direcții: mentalitatea și voința politică. Cu politicieni iresponsabili e greu să generezi schimbare.

Totuși, datoria mea este să sper și vă cer asta și vouă. Am inițiat acest apel către clasa politică. Cred că numai dacă le arătăm că ne pasă și prin orice fel de presiune publică îi putem determina să înțeleagă că nu se mai pot juca. Semnează petiția!”, a scris Tudor Chirilă pe contul personal de Facebook.


În petiția lansată pe internet, artistul trage un semnal de alarmă cu privire la problemele din școlile din România și cere un sistem nou și performant, care să pună în centrul său elevii.

„Am iniţiat acest apel către clasa politică. Cred că numai dacă le arătăm că ne pasă şi prin orice fel de presiune publică îi putem determina să înţeleagă că nu se mai pot juca. Noi, semnatarii acestei petiţii, vă solicităm să susţineţi, să elaboraţi şi să semnaţi un acord politic (şi nu de faţadă) pentru formularea unei viziuni unice şi implementarea reformei educaţionale inspirată de modele educaţionale performante, altfel riscăm să devenim un popor fără identitate (…). Depolitizaţi Educaţia şi începeţi să construiţi împreună un nou sistem care să pună cu adevărat în centrul său elevul”, se arată în petiția lui Tudor Chirilă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI